Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Стая" - страница 2
Книгите са възхитително общество. Ако влезете в стая и я намерите пълна с книги - дори без да ги вземете от рафтовете, те сякаш говорят с вас, за да ви предложат за добре дошли.
Уилям Гладстон
Препълнените класни стаи и полудневни учебни занимания са трагична загуба на най-голямото национално богатство - умовете на нашите деца.
Уолт Дисни
Преди да се отправиш да спасяваш горите на Амазонка от унищожение на жестокото поколение на твоите родители, опитай да подредиш стаята си.
Бил Гейтс
Изкуствата само някога са се интересували от малко малцинство от хора, които са действали като вид детска стая в подкрепа на артистите.
Вивиан Уестууд
Искам да бъда ваши непознат в претъпканата стая.
Джефри Арчър
Толкова съм благословена да имам такива просветлени родители. Сигурно е било много трудно да гледаш как техният трудоспособен син се затваря в старата си стая през по-голямата част от 20-те си години.
А. Скот Бърг
Учителят е този, който прави разликата, а не класната стая.
Майкъл Морпурго
Срещат се различни режисьори. Има такива, за които две плюс две винаги е равно на четири, но те все пак искат от теб да им помогнеш в сметките. А има и режисьори, които просто те хвърлят в стаята, заключват вратата, а след това запалват дома и включват камерата.
Майкъл Пит
Жена, която не забравя Хенрих Хайне в момента, когато в стаята влезе нейният възлюбен, обича само Хенрих Хайне.
Марина Цветаева
Имаше къща, която всички имахме общо и тя се наричаше миналото, въпреки че живеехме в различни стаи.
Анджела Картър
Ако имате бели стени, хората изглеждат по-добре в стая, отколкото ако имате червени стени.
Минору Ямасаки
Защото живея в една стая през целия си живот, работейки на същата маса, на която плащате сметки и ядете. Ще бъде хубаво да има реално пространство.
Огастин Бъроуз
Но мога да пиша и в скапани мотелски стаи, докато стоя на опашка или седя на зъболекарския стол.
Огастин Бъроуз
Готвенето на лук и бекон просто кара кухнята да мирише толкова добре. Всъщност един ден ще измисля стаен ароматизатор, който мирише на бекон и лук. Това е приказна миризма.
Паула Дийн
Предпочитам стая, пълна с мили плюшени мечета, отколкото диамантена огърлица в сейф.
Рани Мукерджи
Какво е душата? Тя е като електричеството - не знам наистина какво е то, но е сила, която може да освети стая.
Рей Чарлс
След като влезете в темпото си, камерата става като друг човек в стаята. Това е като да си в един много малък театър, където няма да се измъкнеш от нищо, защото публиката е на сантиметри далеч от теб.
Сафрън Бъроуз
Всеки човек може да пърди в затворена стая и да каже, че командва вятъра.
Скот Линч
Ако културата е къща, тогава езикът е ключът към входната врата и към всички стаи вътре. Без език... ще се загубиш, ще останеш без дом, без пълна самоличност.
Халед Хосейни
Един от най-мощните начини за одухотворяване на дома е създаването на свещено пространство, олтар или стая, използвана само за медитация, молитва или духовно четене. ... Вашето свещено място ще се превърне в зона на високи духовни вибрации, които ще засегнат цялата къща, като по този начин ще привличат благочестиви личности. Наличието на свещено място също ще ви напомня, че домът ви принадлежи на Бог и че вие сте просто неговият пазач.
Бхакти Тиртха Свами
Ако таванът ви е трябвало да падне, значи сте загубили стая, но сте се сдобили с двор. Мислете за това по този начин.
Алегзандър Маккол Смит
Имам толкова много музика в себе си, че просто се опитвам да остана на повърхността. Не съм склонен да пиша за определена група - трябва просто да напишете песните и след това да пуснете Бог в стаята и да оставите музиката да ви казва какво да правите.
Джак Уайт
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща