Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Стая"
Стая без книги е като тяло без душа.
Цицерон
Намирам телевизията за много образователна. Всеки път, когато някой я включи, влизам в другата стая и чета книга.
Граучо Маркс
Всичко, което ми е нужно - това е стая, в която може да си сложа шапката и няколко приятели.
Дороти Паркър
Философът е слепец, който търси черна котка в тъмна стая. А теологът намира тази котка.
Лоурънс Питър
Обслужване по стаите? Изпратете по-голяма стая.
Граучо Маркс
Ако трябва да построят дом на щастието, най-голямата място за стая трябва да се отдели на чакалнята.
Жул Ренар
Светът е затвор, в който една стая е по-хубава от останалите.
Карл Краус
Можете да получите помощ от учители, но ще трябва да научите много неща сами, седейки сам в стая.
Доктор Сюс
Една жена трябва да има пари и собствена стая, ако иска да пише проза.
Вирджиния Улф
По-добре е да изгубиш здравето си в разточителство, отколкото да го прахосваш като скъперник. По-добре е да живееш и да се разпореждаш с него, отколото да си отиваш всеки ден в болничната стая.
Робърт Луис Стивънсън
Изкуството не е направено за украса на стаи. Това е офанзивно оръжие в защита срещу врагът.
Пабло Пикасо
Събери всички велики учители заедно в една стая, и те ще бъдат съгласни с всичко едни с други. Събери заедно техните ученици, и те за всичко ще спорят едни с други.
Брус Лий
Повечето жени все още се нуждаят от собствена стая и единственият начин да я намерят може да бъде извън собствения си дом.
Джърмейн Гриър
Ако вие влизайки в стаята, не можете да веднага да кажете, кой от присъстващите е за вас и кой е против, означава, че вие не бива да се занимавате с политика.
Линдън Джонсън
Хората се делят на две половини. Едните, влизайки в стаята, казват: "О, кого виждам!", а другите: "А, ето ме и мен!"
Абигейл ван Бурен
Що се отнася до мен единственото нещо, което мога да направя, е да си седя в стаята и да се напивам.
Джак Керуак
Имам един много практичен подход при отглеждането на децата. Сложих във всяка стая надпис: "Краен срок за освобождаване на стаята - 18 години".
Ерма Бомбек
Следователно ефективното управление се случва там, където изкуството, занаятите и науката се срещат. Но в класна стая от студенти без управленски опит, те нямат къде да се срещат, няма какво да правят.
Хенри Минцбърг
Никога не бъдете най-ярката личност в стаята... Всички сме несъвършени.
Джеймс Д. Уотсън
Домът на мъжете е крепост, но само отвън. Отвътре той най-често е детска стая.
Клеър Люс
Религията е като сляп човек, търсещ в тъмна стая черна котка, която не е там, и успяващ да я намери.
Оскар Уайлд
Днес не класната стая, нито класиците са хранилищата на моделите на красноречието, а рекламните агенции.
Маршал Маклуън
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
12
Следваща