Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Процент" - страница 12
Вижте какво става у нас, примерно в резерватите. Секат гори, изчезват цели биологични видове. Няколко процента от хората се мъчат да спасяват природата, останалите я разрушават. Така, че човек няма много основание да бъде оптимист. Като гледам, явно не ни достига нещо. Може да имаме мозък, но той не се използва по предназначение.
Иван Славов (философ)
Сред тях (съветските дисиденти – бел.прев.) имаше различни хора, също както и сред другите категории население. Не по-малък процент умни и глупави. Някои имаха садо-мазохистичен комплекс, а други тщестлавие. Разбираемо е – от една страна това са страданието и затвора, а от друга – славата и упоменаването в разни "Гласове". Включваха се по различни причини. Мен това не ме привличаше, а най-вече тяхната поетика, дисидентския дискурс. По съдържание те ми се струваха дисиденти, но по форма – съветски. В този смисъл считам, че дори такава фигура като Солженицин и по естетика, и по поетика е напълно съветски. Просто така се е случило, че съветският писател Солжницин по силата на своя темперамент и по силата на избраните от него теми се е оказал отритнат и изгонен. Но той така и започна – като съветски писател.
Лев Рубинщейн
Първият приоритет във всеки бюджет е да заделяте определен процент от доходите си за спестяване и инвестиции. Правилото е: Плати първо на себе си!
Наполеон Хил
Обичам актьорството, обичам да работя. Чувствам се щастлив с тази професия. Някой ми беше казал, че само два процента от хората в Гилдията на киноактьорите си изкарват прехраната единствено с филми. Останалите имат допълнителни доходи от странични занимания. Това е.
Денис Хопър
Защо всички трябва да получаваме равно като нямаме равни способности? Защо трябва да ми вдигат данъците, за да издържам със социални помощи някой, който не работи? Това прилича на комунизъм, срещу който Америка така яростно се бореше. Действително много хора се нуждаят от социални помощи и ги заслужават, но по-голям процент се възползват и злоупотребяват с тях.
Шефкет Чападжиев
Предишна
1
...
9
10
11
12
(Текуща)
Следваща