Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Доброта" - страница 3
Нищо не е истинско и вечно, освен доброта, сърдечна, човешка доброта. Всичко останало е преходно, като сън.
Теодор Драйзер
Човек, който няма съвест, няма доброта, не страда.
Халед Хосейни
Имаше толкова много доброта в живота ми. Толкова щастие. Чудех се дали съм заслужил нещо от това.
Халед Хосейни
Нежността и добротата не са признаци на слабост и отчаяние, а прояви на сила и решителност.
Джубран Халил Джубран
Повече от интелигентност, имаме нужда от доброта и нежност.
Чарли Чаплин
Срещнах сред другарите си най-различни човешки черти - от откровеност до резерва, от доброта, изправност и доброта, до бруталност и низост.
Георг Брандес
Може би най-"духовното" нещо, което всеки от нас може да направи, е просто да погледнем през собствените си очи, да видим с очи на цялост и да действаме с почтеност и доброта.
Джон Кабат-Зин
Не казвам това, което чувствам, и хората често приемат това за срамежливост, дори за доброта.
Ейми Блум
Състоянието на необуздан гняв е също така гибелно, както и състоянието на необуздана доброта и нежност.
Константин Ушински
Добротата е по-добра от красотата.
Хайнрих Хайне
На света има само две достойнства, на които можем и трябва да се прекланяме - това са гениалността и искрената доброта.
Виктор Юго
Истинската жена – това е ум, обаяние, доброта и чувство за хумор. Същото очаквам и от мъжете.
Катрин Деньов
Моята религия е много проста. Моята религия е добротата.
Далай Лама
Няма нужда от храмове, няма нужда от сложни философии. Мозъкът ми и сърцето ми са моите храмове, моята философия е добротата.
Далай Лама
Добротата означава най-висока степен на популярност.
Хайнрих Ман
Не съди и не се обиждай на хората. Каквото и да са ти направили, не възненавиждай никого. Всеки постъпва според това, на какво е научен, какъв характер има. Малко хора притежават доброта и разсъдливост.
Йероним Егински
Любовта е образ на Бог, а не Неговото безжизнено подобие, а жива същност на божествената природа, сияеща от доброта.
Мартин Лутър Кинг
Красота без доброта умира непотърсена.
Самюел Джонсън
От опит знаем колко голяма е разликата между благочестието и добротата.
Блез Паскал
Божията мечта е, че вие и аз и всички ние ще осъзнаем, че сме семейство, че сме създадени за общност, доброта и състрадание.
Дезмънд Туту
Ние сме създадени за доброта, любов и състрадание. Животът ни се трансформира толкова, колкото светът, когато живеем с тези истини.
Дезмънд Туту
Добротата бива различна: глупава, умна, хитра и даже зла.
Константин Мелихан
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
12
Следваща