Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Картина" - страница 4
Животът е като пъзел, трябва да видите цялата картина, след което да я сглобите парче по парче!
Тери Макмилан
Аз лично смятам, че наистина има опасност да приемам храната твърде сериозно. Храната трябва да бъде част от по-голямата картина.
Антъни Бурдейн
Човешката природа е да злоупотребява със знанието и властта, било то в областта на науката, правителството или Уолстрийт. Извадете Бог от картината и ще имате истински проблеми.
Франк Перети
Картината ми не е революционна. Защо трябва да се убеждавам, че моите картини призовават за бой?
Фрида Кало
Хвърлете сърцето си в картината и след това скочете след него.
Хауърд Пайл
Както го виждам, ние всички сме свързани и споделяме залог в нашето колективно бъдеще. Всички сме част от една по-голяма картина. Силно насърчавам бизнесмените навсякъде по света да поемат лична отговорност, да останат свързани със собствената си интуиция и уникален потенциал, да работят упорито, да се справят с реалността, но не се отказват.
Шари Арисон
Твърде дълго човечеството е действало с възмутителна липса на отговорност. Искахме всичко за себе си: алчност, наистина. Пропуснахме да разгледаме цялостната картина и не взехме предвид тези, с които споделяме света.
Шари Арисон
Позитивните хора са в състояние да поддържат по-широка перспектива и да видят общата картина, която им помага да определят решения, когато като негативни хора поддържат по-тясна перспектива и са склонни да се фокусират върху проблемите.
Барбара Фредриксън
Когато инжектираме хората с позитивност, техните перспективи се разширяват. Те виждат голямата картина. Когато им инжектираме неутралитет или негативизъм, периферното им зрение се свива. Няма голяма картина, няма точки за свързване.
Барбара Фредриксън
В общата картина архитектурата е изкуството и науката да гарантираме, че нашите градове и сгради отговарят на начина, по който искаме да живеем живота си.
Бярке Ингелс
Важното сега са характеристиките на дясното полукълбо на мозъка: артистичност, съпричастност, изобретателност, мислене с голяма картина. Тези умения са станали първи сред равни в цяла гама от бизнес области.
Даниъл Пинк
Основното нещо, което един музикант би искал да направи, е да даде на слушателя картина на много прекрасни неща, които той знае и усеща във Вселената.
Джон Колтрейн
Остаряването е толкова много различни неща и клетките, които могат да се самообновяват, са част от картината, но не всички.
Елизабет Блекбърн
Хубава картина е, но изображението на природата; завършен балет е самата природа.
Жан-Жорж Новер
Поетът може да се чувства свободен, по моя преценка, да напише стихотворение за себе си. Или художник може да нарисува картина за себе си. Можете да напишете кратка история за себе си. Но за мен комедията по своето естество е обща. Ако други хора не го разбират, не съм сигурен защо го правите.
Кийгън-Майкъл Кий
След като детето ви достигне средно училище, родителите наистина трябва да изчезнат от социалната картина. Децата трябва да измислят свои собствени планове, да продължават със сложните сурови дискусии и да могат да излизат сами без надзор.
Клер Лазебник
Биографите използват историците повече, отколкото историците използват биографи, въпреки че може да има двупосочен трафик - например непрекъснато нарастващото производство на биографии на жените помага да се промени общата картина на миналото, представена от историците.
Клеър Томалин
Мнозинството големи комерсиални филми са направени от студия които са само рамки без картина вътре.
Кристен Стюарт
Композицията е умение декоративно да се разпределят различните елементи на картината по такъв начин, че да изразят своите чувства.
Анри Матис
Идеята (за картината "Стая в Ню Йорк", 1932 – бел.ред.) беше в главата ми дълго преди да я нарисувам. Дойде ми в ума, когато съзирах осветените интериори, докато се разхождах из градските улици през нощта, най-вече в района, където живея (Вашингтон Скуер, Ню Йорк - бел.ред.); въпреки че не става въпрос за конкретна улица или къща, а за синтез от много впечатления.
Едуард Хопър
Картината виси на стената, както висят на стената ловното оръжие и шпагата.
Мартин Хайдегер
Да обичаш картина означава да чувстваш, че това присъствие е... не предмет, а глас.
Андре Малро
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
12
Следваща