Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Картина" - страница 3
Картините може да общуват още по-добре, защото хората са мързеливи и могат да гледат картина с по-малко усилия, отколкото могат да прочетат стихотворение.
Лорънс Ферлингети
Това, с което се занимавам, е да развалям картините си. И после казвам: "Направих, каквото исках".
Салвадор Дали
Скицата е творение на пламъка и гения, картината е творение на труда, търпението, дългото изучаване и завършените знания в изкуството.
Дени Дидро
Всеки войник, преди да тръгне на сражение, трябва да знае как неговата малка битка се вписва в цялостната картина и как успехът на неговото усилие ще повлияе на битката като цяло.
Бърнард Монтгомъри
Когато за пръв път видях картина на разпятието, аз изгубих уважение към своите родители. Изведнъж разбрах, че това е именно светът на възрастните – пълен с жестокост и лицемерие.
Вивиан Уестууд
Единственият начин да изразиш своята признателност към художника е да купиш негова картина.
Пиер-Огюст Реноар
Великите успешни хора в работата са използвали въображението си... те мислят занапред и създават своята умствена картина във всичките й детайли, като попълват там, добавят малко там, променят малко това и онова малко, но постоянно градят - постоянно градят.
Робърт Колиър
Каква картина на по-добър свят ни даде, Моцарт!
Франц Шуберт
И всеки рисуваше на себе си картина на щастливото бъдеще по своему, в зависимост от това, от какво е бил лишен в настоящето.
Джон Стайнбек
Изложих доста обща теория, че финансовите пазари са по същество нестабилни. Че наистина имаме фалшива картина, когато мислим за пазарите, които се стремят към равновесие.
Джордж Сорос
Правата на жените не са нищо друго освен част от по-голямата картина, която са човешките права. На жените се доверява живота на децата си, дори служат като учители и лекари, но не им се доверява собственият им живот.
Манал Ал-Шариф
Вярвам, че понякога, когато говорим за книги, говорим за голямата картина – колко са уместни.
Мег Уолицър
Някои коментатори са начертали толкова ярка и мрачна картина на ранните трудности на Ваймарската република, че републиката изглежда е обречена на провал от самото начало... Условията, при които се е родила Ваймарската демокрация, със сигурност не са били такива, че да й помогнат да процъфтява; и докато се разгръщаше, очевидно беше обременен с бреме от проблеми в редица области.
Мери Фулбрук
Романът е връзка, разбирате ли? Когато четете книга, писателят е свършил половината работа, а вие вършите половината работа. Вие осигурявате въображението; думите се превръщат в картини в ума ви. Има активна връзка, която се случва.
Ноа Хоули
Започнах да крия картините си по определени начини, като например зад стъкла. След това, вместо да ги скрия, направих нещо доста студено и клинично: построих дървена кутия, напълних я с емайлирана боя и потопих картината, така че можете да видите само внушение за нея от контролирана гледна точка.
Оливър Джефърс
Без атмосфера картината е нищо.
Рембранд
Обичам да се храня навън. Обичам да купувам красиви картини и да съм заобиколен от красиви неща. Трябва да финансирам този живот. Едва мога да си позволя пенсионна схема, защото не изкарвам достатъчно пари.
Андрю Моушън
Способността да напредваш в дадена организация е просто още един талант, като способността да играеш шах, да рисуваш картини, да правиш коронарен байпас или да избираш джобове.
Робърт Шей
Склонни сме да се фокусираме върху активите и да забравим за дълговете. Финансовата сигурност изисква поглед към голямата картина: активи минус дългове.
Сузи Орман
В киното за теб имаш само 2 часа, за да разкажеш история и пред теб стои избора, кое да включиш в картината, а и от кое да се откажеш.
Такеши Китано
Аз съм визуален мислител, наистина лоша по алгебра. Има и други, които са мислители на модели. Това са съзнанията за музиката и математиката. Те мислят в модели, вместо в картини. Тогава има и друг тип, който изобщо не е визуален мислител и те запомнят цялата спортна статистика, цялата статистика за времето.
Темпъл Грандин
Езикът за мен разказва картините в съзнанието ми. Когато работя върху проектирането на оборудване за добитък, мога да тествам това оборудване в главата си като 3-D виртуална реалност. Всъщност, когато бях в колеж, мислех, че всички са в състояние да го направят.
Темпъл Грандин
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
12
Следваща