Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Картина" - страница 12
Снобизмът не е лошо нещо. Ако сте средна класа в Германия, ще бъдете задължени да имате в къщата си картини, независимо дали ви харесват или не. Ако някой влезе във вашата къща и види, че няма картини, ефектът ще е толкова отрицателен върху целия ви служебен и социален статус, колкото в България не може да си представите. Тези неща, донякъде са снобизъм. Но това е положителен снобизъм, защото в крайна сметка трябва да се започне отнякъде. Някой в семейството трябва да започне да се занимава с изкуство, култура. При децата на тези хора няма да е снобизъм, а натрупване. А внуците вече ще имат истинско отношение.
Павел Тодоров
Винаги съм искал да стана собственик на банка. Беше ми детска мечта – да имам най-голямата банка на Балканите! Но не се осъществи. После исках да съм петролен магнат. Пак не стана. Затова, като по-скромно, се спрях на картините.
Павел Тодоров
Бих платил някой да ми каже какво точно се търси (на пазара – бел.цит.)! Звучи глупаво и непрофесионално, но се търсят хубави картини от изявени художници. Обаче какво значи "хубава картина”? Това е най-глупавото определение за едно произведение на изкуството. А и е много трудно да се хване тенденцията, вкусът.
Павел Тодоров
Цената на една картина не се определя нито от художника, нито от галериста – тя се формира от пазара и от колекционерите. Моето желание е да работя за максимално високи цени, но няма как. Моментната стойност на дадена творба е такава, след няколко месеца тя рязко се качва – такъв е пазарният механизъм, на който се подчиняват и аукционите. Днес вие ще купите Дечко Узунов за 300 лева, но след пет месеца ще дойдете при мен и ще поискате 1200, аз ще я продам на търг за толкова и вие ще спечелите – това си е просто борса.
Павел Тодоров
Ако живея скучно, картините ми ще са такива. Моят живот е пъстър, изпълнен с приключения и предизвикателства. Като ги няма, си ги измислям.
Атанас Хранов
Понякога съзнанието ни крои интересни клопки. Виждаш някъде – по телевизията, в музей, галерия, ходейки по улицата, някаква картина или образ, който ти харесва. Приемаш го като нещо хубаво и смислено. Минават няколко години, вече си го забравил отдавна, и нещо съвсем подобно ти изплува в съзнанието. И ти го нарисуваш с пълното съзнание, че то е твое.
Атанас Хранов
Предишна
1
...
9
10
11
12
(Текуща)
Следваща