Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Гражданин" - страница 10
Вече не сме граждани. Ние сме потребители. Така се казваме. Това е все едно да си алкохолик и да отричаш, че си алкохолик. Ние отричаме, че всеки от нас е проблемът. И докато не се изправим пред това, нищо няма да се случи.
Ивон Шуинар
Граждани, грижете се за децата си От мачове и други опасни начинания!
Ирина Пивоварова
За да изолираме революционните идеолози и техните убийци, трябва да спечелим доверието на мнозинството мюсюлмани. Това може да се случи само ако те се третират като равноправни граждани, а не само на теория и имат достъп до достойно образование и работа.
Иън Бурума
Благосъстоянието на държавата се обезпечава от тези пари, които ежегодно отпускат на чиновниците, а от тези, които ежегодно остават в джобовете на гражданите.
Йожеф Йотвьош
Типичният гражданин пада до по-ниско ниво на умствено представяне веднага щом влезе в политическото поле. Той спори и анализира по начин, който лесно би разпознал като инфантилен в сферата на истинските си интереси. Той отново става примитивен.
Йозеф Алоиз Шумпетер
Предполагаемото съгласие запазва свободата на избор, но е различно от изричното съгласие, тъй като измества правилото по подразбиране. Съгласно тази политика всички граждани ще се считат за съгласни донори, но ще имат възможност да регистрират нежеланието си да даряват.
Кас Сънстейн
Разбира се, технологията не е екзогенна сила, върху която хората нямат контрол. Ние не сме ограничени от двоичен избор между приемане и отхвърляне. По-скоро решенията, които вземаме всеки ден като граждани, потребители и инвеститори, ръководят технологичния прогрес.
Клаус Шваб
Тъй като физическият, дигиталният и биологичният свят продължават да се сближават, новите технологии и платформи все повече ще позволяват на гражданите да се свързват с правителствата, да изразяват своите мнения, да координират своите усилия и дори да заобикалят надзора на публичните власти.
Клаус Шваб
Аз съм ентусиазиран европеец и опитът ми от първа ръка за война и омраза укрепи това убеждение. Видях как заблудените едностранни националистически идентичности донесоха разрушения и смърт. Аз обаче съм и гражданин на света.
Клаус Шваб
Ако гражданите не вярват, че могат да сменят лидерите си чрез урната, те ще намерят други начини, дори с риск да дестабилизират своите страни.
Кофи Анан
Искам отново да потвърдя позицията на Съединените щати, че по отношение на Иран, ние няма да позволим на Иран да разработи ядрено оръжие, точка. Ние няма да им позволим да разработят ядрено оръжие и ще приложим всички възможности, за да гарантираме, че това няма да се случи... Съединените щати стоят твърдо с Израел и ние имаме солиден ангажимент към сигурността на Израел и за сигурността на своите граждани.
Леон Панета
Искам вие и народът на Израел да знаете няколко неща, които не са се променили и няма да се променят. Съединените щати стоят твърдо с Израел и ние имаме солиден ангажимент към сигурността на Израел и сигурността на неговите граждани.
Леон Панета
Ако е имало някакъв напредък в китайското общество и политика през последните 20 години, това е всичко, защото гражданите настояват за промени.
Лиу Сяобо
За да упражнява правото на свобода на словото, предоставено от Конституцията, човек трябва да изпълнява социалната отговорност на китайски гражданин.
Лиу Сяобо
Конституцията не признава различни класове гражданство въз основа на времето, прекарано в страната. Аз съм гражданин, със същите права като вашия син или вас. Като гражданин и като ученик протестирам срещу тона на този урок като расистки, нетолерантни и ксенофобски.
Лори Халсе Андерсен
За мое щастие винаги се чувствам комфортно, където и да отида; дори в чужбина, сред непознати, за един ден се чувствам като у дома си, след три дни - гражданин на тази страна, след седмица съм готов да отида да се боря за нея.
Лука Спагети
До момента на разпадането на ГДР двама на всеки 13 граждани са били доносници.
Люк Хардинг
Аз съм дълбоко ангажиран консерватор, който иска да запази максимална поверителност за всеки гражданин на САЩ.
Майк Помпео
Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава.
Атанас Буров
Изисквам от учителите само добри нрави, по същия начин както бих ги поискал от всеки един гражданин.
Дени Дидро
Това не ме притеснява, защото ние няма и няма да воюваме с украинския народ. Слушай ме, слушай внимателно. Така че искам да ме разберете недвусмислено: ако вземем такова решение, тогава само за да защитим украинските граждани и нека някой от военнослужещите да се опита да стреля по техния народ, който, зад когото ние ще стоим отзад, а не отпред, но отзад. Нека се опитат да стрелят по жени и деца. Ще гледам тези, които ще дадат такава заповед в Украйна.
Владимир Путин
Ако някой реши да унищожи Русия, ние имаме законното право да отговорим. Да, за човечеството това ще бъде глобална катастрофа. За света това ще бъде глобална катастрофа. Но все пак, като гражданин на Русия и глава на руската държава, искам да си задам въпроса: защо ни е нужен такъв свят, ако там няма Русия?
Владимир Путин
Предишна
1
...
9
10
(Текуща)
11
12
Следваща