Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Гражданин"
На въпрос откъде е, Диоген отговорил: "Аз съм гражданин на света."
Диоген
Лошите държавници се избират от добрите граждани, които не гласуват.
Джордж Нейтън
Конституцията на държавата не трябва да нарушава конституцията на гражданина.
Станислав Йежи Лец
Демокрацията е периодичното предположение, че повече от половината от времето повече от половината граждани са прави.
Е. Б. Уайт
Това, което прави хората добри християни, ги прави и добри граждани.
Даниел Уебстър
Немците, желаещи да ползват оръжие трябва да постъпват в СС или в СА. На обикновените граждани оръжие не им трябва, доколкото притежанието му не служи за целите на държавата.
Хайнрих Химлер
За гражданите е много полезно, когато страната им процъфтява, отколкото когато отделни лица живеят в довоство. Тогава цялото се разрушава.
Тукидид
Корупцията подкопава доверието на гражданите към интересите на властите.
Дмитрий Медведев
Ако моята теория за относителността се потвърди, немците ще кажат, че съм немец, а французите - че съм гражданин на света; но ако теорията ми бъде опровергана, французите ще ме обявят за немец, а немците - за евреин.
Алберт Айнщайн
След като прекарах 37 години от живота си в армията като резервист и никога не бях срещал гей през цялото това време и никога не бях говорил за това през всичките тези години, просто си помислих защо, по дяволите, те не трябва да служат ? Те са американски граждани. Стига да не правят неща, които са вредни за някой друг... Така че излязох за това.
Бари Голдуотър
Първа отговорност на всеки гражданин е да оспорва властта.
Бенджамин Франклин
Първо изискване за добрия гражданин в нашата република е, че е способен и готов да работи усърдно.
Теодор Рузвелт
Всички права, обезпечаващи гражданите в съответствие с Конституцията, не струват нищо, и са просто мехур, освен гарантираната им независимост и добродетел на Съдебната власт.
Андрю Джаксън
Извън Конституцията ние нямаме юридически правомощия повече от частни граждани и в нея имаме само толкова, колкото ни дава този инструмент. Този широк принцип ограничава всички наши функции и се прилага за всички теми.
Андрю Джонсън
Нуждаем се от нацията с равно гражданство. Нуждаем се от нация, която се бори срещу корупцията, нация, държава, в която законът управлява, нация, в която тези, които злоупотребяват с властта си, са поставени под въпрос. Искаме да изтеглим нацията си и искаме да станем граждани в нов свят.
Тауакул Карман
Много страни преследват собствените си граждани и ги интернират в затвори или концентрационни лагери. Притискането става все по-голяма част от системите.
Алва Мюрдал
Чрез продължителен процес на инфлация правителството може да конфискува, тайно и незабелязано, важна част от богатството на своите граждани.
Джон Мейнард Кейнс
Повечето американски граждани сега стават скептични към твърдението, че нашите въглеродни отпечатъци, произтичащи от използването на изкопаеми горива, ще доведат до климатични бедствия. Но правителствата все още не слушат гражданите.
Джон Колман
Елитите съвсем естествено определят като най-важните и възхищавани качества за гражданина тези, върху които самите те са се концентрирали.
Джон Ралстън Сол
Днес голяма част от класическата музика е опиумът на добрия гражданин.
Джордж Стайнър
Нацията гарантира възпитанието, образованието и удобното поддържане на всеки гражданин от люлката до гроба.
Едуард Белами
Бюрократите понякога нямат правилната информация, която гражданите и потребителите на ресурси имат.
Елинор Остром
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
12
Следваща