Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Художник" - страница 9
Великият художник винаги е прав.
Юрий Олеша
Толкова много хора, на които се възхищавах - музикантите, художниците, писателите - създадоха най-големите си произведения не по време на щастие и доволство, а по време на период на борба.
Адам Браун
По ирония на съдбата, сред купувачите на акварели на Хитлер имаше много евреи сред виенските бизнесмени и интелектуалци. Сред тях имаше и такива, които купуваха картини главно с цел да подкрепят младия талантлив художник. Четвърт век по-късно Хитлер им благодари повече за това участие.
Борис Соколов
Турция е независимият народ. Ние сме нашата собствена нация в този свят - нация на писатели, журналисти, художници, филмови производители и академици. Действаме заедно. Ако има проблем, ние действаме, за да го коригираме.
Бурхан Сьонмез
Художникът е огледало, но живо огледало.
Владимир Короленко
Художника трябва да открива всички хоризонти на живота едновременно.
Владимир Першанин
Художникът, в сравнение с тълпата, е човек, който по-добре от всички вижда и може да предаде на другите това, което вижда.
Всеволод Гаршин
Художниците не обичат да се хвалят един друг.
Всеволод Гаршин
Японският художник умишлено оставя малко свободно пространство в творчеството си, като позволява на всеки човек да изпълни своето собствено въображение по свой начин.
Всеволод Овчинников
Жалко, че не съм художник. Добре е да си художник, защото те умеят от своите проблеми да направят изкуство!
Гас Ван Сант
Аз съм художник по живот - моето произведение на изкуството е моят живот.
Д. Т. Судзуки
Художникът рисува картини, и никой не предявява претенции към него - само той е и картината. Според мен, така трябва да бъде и с режисьорите.
Дейвид Линч
Да имаш смелостта да мечтаеш означава да следваш призванието си днес, по някакъв начин, въпреки фактите в живота ти, които изглеждат непреодолими препятствия. И тогава, ако платното ви е недовършено в момента, в който умирате, поне ще умрете като художник, а не като любител, който говори за това как тя или той наистина би искал да живее.
Алберто Вилолдо
Връзките от всякакъв вид са мощни и винаги влияят на художника. Това е неизбежно.
Джак Уайт
Умните художествени галерии знаят, че не думите на хартия, а емоцията в парчето кара клиентите да изтеглят кредитната карта или чековата книжка. Загрижеността номер едно на галерията е дали тези неща ще се продават? Това, което артикулира вашата биография, изявление на художника или автобиографията, няма да ви помогне, ако не правите изкуство, което да се свързва с купувачите.
Джак Уайт
Не мисля, че има място за "артистичен темперамент". Професионалните артисти разбират, че изкуството е бизнес. Ако фирмите управляваха своите компании, както много художници правят кариерата си, те нямаше да останат отворени една година.
Джак Уайт
Представете си художник, разпнат от неговия обект!
Джон Ашбъри
Художникът казва на Космоса: Всичко, което питам, е безкрайната любов - толкова много грешно ли е това? А космосът дори не си прави труда да отговори.
Джон Ланчестър
Животът на художника трябва да води към неговия шедьовър, а не далеч от него.
Джон Слейдек
Ще призная, че един художник може да бъде велик и ограничен; с една дума той може да освети бездната на душата; но трябва да има тази една магическа и уникална дума.
Джордж Мур
Искам да бъда в услуга на художниците от наши дни, като им покажа как едно малко начало води до най-високото възвишение и как от толкова благородна ситуация е възможно да падне до крайна разруха и следователно как тези изкуства приличат природата, както е показано в човешките ни тела.
Джорджо Вазари
За художника целомъдрието може да бъде фатално.
Джулия Камерън
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
12
Следваща