Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Художник" - страница 5
Знай също, художнико, че във всичко са нужни простота и единство.
Хораций
Наблюдаването на нещо, което се конструира, независимо дали минавате покрай строителен обект или гледате художник на работа, е очарователно и мисля, че това е удоволствието.
Ник Мейсън
Учените обикновено са прекалено чувствителни и толкова лесно възбудени като художниците и поетите.
Норберт Винер
Ние не се учим да бъдем артисти, художници или писатели - ние се учим да бъдем.
Пол Маккартни
Нямам желание да ме помнят като художник, защото никога не съм бил художник; представата ми за тази професия беше може би твърде възвишена; Мога да кажа, че е твърде възвишена. Оставям на други по-достойни да запълнят нишите на изкуството.
Самюъл Морз
Тези хора, които признават, че въображението е господар на реалността, ние наричаме мъдреци, тези, които действат според въображението - художници.
Том Робинс
Във всеки "самобитен" гений, било то художник или учен, има някаква тайна - както при хазартния играч или както при медиума.
Уистън Хю Одън
Времето не е велик художник, но отслабва всичко, до което се докосне.
Уилям Хогарт
Открих, че сътрудничеството е нещо ужасно в Холивуд, защото има толкова много замесени хора, че трябва да правите хиляди малки компромиси с всеки проект и всяка отделна сцена е решение на комисията. Това е полудяващо. Но с комиксите имаш художник и писател.
Бенджамин Пърси
Художникът трябва да има какво да каже, защото такава е неговата задача - не владение на формата, а приспособяване на тази форма към съдържанието.
Василий Кандински
Великият художник не се води от правила, той ги създава.
Вилхелм Винделбанд
При катеренето спонсорите обикновено подкрепят спортист, но осигуряват много малко насоки, давайки на алпиниста свобода да следва своята страст към всичко, което е вдъхновяващо. Това е прекрасна свобода, в много отношения подобна на тази на художник, който просто живее живота си и създава каквото и да го движи.
Алекс Хонълд
Кариерата на художникът винаги започва утре.
Джеймс Уистлър
Винаги съм казвал, че съм по-силно повлиян от това, което правя от художниците и как те работят, как мислят и свободата, която им се дава да работят и мислят, отколкото аз наистина съм от други писатели.
Джеймс Фрей
И двамата ми родители бяха художници.
Джейсън Момоа
Да се отдадеш на някого на някого, да работиш усилено и да създаваш е тайната на успеха. Най-добрият начин да бъдеш художник е да твориш.
Джерард Уей
Но ако искате да бъдете художник, трябва да отидете във Франция - Франция е единствената школа по изкуство.
Джордж Мур
Ако искаш да убиеш художника - купи го.
Едуард Лимонов
Никой от художниците все още не е изобразил душата, всички изобразяват само нейните следа, сянка, вик...
Игор Павлюк
Аз съм вдъхновена от художници и музиканти. Има толкова много прекрасни и талантливи хора в света. Обичам да откривам нова музика, нови писатели или ново изкуство.
Алиша Кийс
Поетът може да се чувства свободен, по моя преценка, да напише стихотворение за себе си. Или художник може да нарисува картина за себе си. Можете да напишете кратка история за себе си. Но за мен комедията по своето естество е обща. Ако други хора не го разбират, не съм сигурен защо го правите.
Кийгън-Майкъл Кий
Някои художници твърдят, че похвалите са без значение при измерването на успеха на изкуството, но мисля, че е доста уместно. Освен това ме кара да се чувствам страхотно.
Крис ван Алсбърг
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
12
Следваща