Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Художник" - страница 3
Художникът оставя следа. И аз тъкмо поставих две статуи на Роуд Айлънд, по които работя. Смятам, че това ще остави следа по-дълга от мен.
Антъни Куин
Вярвам, че художникът е щастливец: той е в хармония с природата, когато някак успее да изрази това, което вижда.
Винсент ван Гог
Свободата е художник в човек.
Гилбърт Кийт Честъртън
Образованието е гибелно за всеки, който има заложби на художник. Образованието следват чиновниците, и даже тези които са склонни към пиянство.
Джордж Едуард Мур
Сърцето на писателя, сърцето на поета, сърцето на художника, сърцето на музиканта винаги се чупи. Чрез този счупен прозорец виждаме света...
Алис Уокър
След поета има книги, след художника - картини, след държавника - страници от историята. А след човекът? Това ли е спомен, малко светлина и топлина.
Иля Еренбург
Художниците и мъдреците на древният свят винаги са се старали в малко да казват много. Заради това умът на древните е дълбоко скрит в техните творения; по-новия свят до голяма степен прилича на обеднелите търговци, които влагат цялото си лице в стоките.
Йохан Винкелман
Аз виждам образа, но моето въображение не може да ми нарисува художника на този образ. Виждам часовника, но не мога да си представя часовникаря. Човешкият ум не е в състояние да си представи четирите измерения. Как може тогава да си представи Бога, пред Когото хилядите години и хилядите измерения са като едно?
Алберт Айнщайн
Не съм страхотен готвач, не съм велик художник, но обичам изкуството и обичам храната, така че съм перфектният пътешественик.
Майкъл Палин
Художникът може да крещи от всички покриви, че той е гений, но той трябва да изчака присъдата на зрителя, че неговите декларации са придобили обществена ценност, че в крайна сметка, потомците ще го поставят в учебниците по история на изкуството.
Марсел Дюшан
По-своята видимост, художникът действа като медиумно същество, намиращи се в лабиринта от другата страна на времето и пространството в своя път към просветление.
Марсел Дюшан
За мен великите художници обезателно са велики умове.
Пол Гоген
Възвишеността на замисъла ни показва душа на художник.
Пол Сезан
Фотографите са провалили се художници.
Пол Теру
Изкуството на живописта, което е добре да се нарече изкуство на подобието, може да изрази в цветове идеята, вестявайки в себе си само тези образи, които предлага видимият свят, и интуицията подсказала на художника, как да ги разположи, за да изрази тайната.
Рене Магрит
Моят дълг на художник е да покажа на зрителя, как аз, именно аз, възприемам живота.
Андрей Тарковски
Художникът съществува само, понеже светът е несъвършен.
Андрей Тарковски
Художникът не може да търси в другите да потвърдят неговите усилия или призванието му. Ако не ми вярвате, попитайте Ван Гог, който създаваше шедьовър след шедьовър и така и не намери купувач през целия си живот.
Стивън Пресфийлд
Всичко в природата, растението, листата, тревите трябва да бъдат субекти на безкрайна и плодотворна медитация за художника, облака, плуващ на небето, има вид, и формата му дава радост, помага му да мисли.
Уилям Адолф Бугеро
Човек умира, но душата му не е подвластна на унищожаване, избягва и живее различен живот. Но ако починалият е бил художник, ако той е затаил в живота си звуци, цветове, или думи - душата му, все едно, е жива и за земята, за човечеството...
Валерий Брюсов
Театъра, както и всеки голям художник, трябва да отговори на най-благородните течения на съвременният живот. Иначе става мъртво учреждение.
Владимир Немирович-Данченко
Който иска да узнае мен като художник, трябва внимателно да изучава картите ми и да се опитва да познае по тях, какъв съм и какво съм искал.
Густав Климт
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
12
Следваща