Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Художник" - страница 12
Художникът е способен да долови всяко тайнствено изменение и, благодарение на своето майсторство, да го пресъздаде на платното така, че то да изглежда естествено.
Джоузеф Търнър
Не мога да обясня на друг радостта и щастието, които получавам от преподването. Това е повече от професия, това е обсебване, призвание, това е страст, защото аз обичам да преподавам ... Обичам да преподвам така както художникът обича да рисува, както певецът обича да пее, както музикантът обича да свири. Всеки силен човек обича да участва в състезания.
Уилям Лайън Фелпс
Изкуството се подхранва от други източници. Свободата на изкуството трябва да бъде гарантирана. В противен случай на художника, скулптора, графика не му трябва нищо друго!
Адолф Фронер
Животът на художника в никакъв случай не е цветя и рози. Точно обратното. Цветята и розите са колкото да не се откажеш. Чувството, че си пропуснал нещо или не го правиш както трябва, е ежедневие, постоянно. Другото е рядко – на доволния художник, който стои пред произведението си и се почесва. Търсенето, борбата е основното състояние на твореца.
Атанас Хранов
Не обичам и не участвам в никакви сдружения, пък било то и на художници. Отвътре ми идва да страня от тях. Не ми е в натурата. Предпочитам да правя нещата сам. Не че имам нещо против тези сдружения, напротив, много са добри и смислени, най-вече когато са на някаква принципна основа. Много е готино, приветствам ги, харесват ми, но аз няма да съм вътре, не знам защо. Нито съм си го обяснявал, нито искам да си го обяснявам. Вероятно е въпрос на светоглед и характер.
Атанас Хранов
Художникът трябва да е в някаква степен вятърничав, за да не го смаже всекидневието.
Георги Чапкънов
Ако човек се присламчва към работа, която му е чужда, например към някое изкуство, то той, поради невъзможността си да стане художник, неминуемо се превръща в чиновник.
Антон Чехов
Предишна
1
...
9
10
11
12
(Текуща)
Следваща