Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Маса" - страница 9
Съветската система можеше да се бори само в количество, а не в качество. Добре обучен войник или генерал представляваше не по-малка опасност за нея от истинския враг на бойното поле. Такъв човек потенциално подкопава системата най-малкото от факта, че се извисява над общата обезличена маса на съветския живот и плаши властите.
Борис Соколов
Сърце - не покривка за маса, която да се разстила пред всеки.
Валерий Грузин
Киното е най-развитото империалистическо средство за контрол над масите.
Валтер Бенямин
Седнах на масата и започнах да троша репички и да я хващам с черен хляб и сол и ми беше приятно - щеше да хруска цял ден.
Виктор Драгунски
Масите винаги са такива. Те винаги се страхуват от несигурността, затова предпочитат открита лъжа пред недостъпни факти.
Владимир Бартол
Ще отворя малък ресторант на плажа в Мексико. Ще имаме само няколко маси и ще готвим само онова, което е прясно през този ден. Ще се върнем към основите.
Гай Фиери
Всички цивилизации, които познаваме, са създадени и ръководени от малки интелектуални аристокрации, никога от хора в масата. Силата на тълпите е само да унищожават.
Гюстав Льобон
В средата на масата имаше буркан с консервиран зелен грах. Мизерна гледка, символ на празничната трапеза за бедните.
Гунар Столесен
Продължителността на живота в Америка е около 79, трябва да можем да доживеем до 92. Някъде по линията оставяме 13 години на масата. Така че моето търсене е - как да получим тези допълнителни 13 години? И как да направим тези допълнителни 13 години добри години?
Дан Бютнер
На всеки Ден на благодарността всички записваме три неща, за които сме благодарни, и ги поставяме в шапка. След това подминаваме шапката около масата за вечеря и всеки трябва да отгатне кой какво е написал!
Деби Райън
Ако нямате собствен ум и не можете да правите това, което искате, вие не сте индивид, а просто част от една маса.
Дейв Томпсън
Мускулите се нуждаят от постоянен източник на енергия, само за да поддържат масата си, така че колкото повече мускули имате, толкова повече калории изгаряте.
Дейвид Зинченко
Работата при масовия транспорт е, че той транспортира масите.
Джен Ланкастър
В исторически план много малко открития са направени от въздуха. Повечето от най-големите прозрения зависят от интелектуалната екология, в която учените са живели. Настъпи известна критична маса от "нови открития" и ярки хора по целия свят разбраха за това и няколко прочетоха чаените листа по същия начин.
Джон Медина
Образованието на масите имаше за цел само да подобри връзката между върха и дъното на обществото. Не за промяна на характера на връзката.
Джон Ралстън Сол
Никое място не е скучно, ако ми дадете маса, добро кафе и няколко книги. Това е родина.
Джордж Стайнър
Някои от вас може да кажат: "Радостта е повече от мъката!". Други ще кажат: "Не, мъката е повече!". Но аз ще ви кажа, че те са неразделни. Те идват заедно, повлиявайки ни, и когато едната от тях е с теб на масата, помни другата спи в леглото ти.
Джубран Халил Джубран
...атмосферата на масата и приборите правят дори и най-скромните ястия вкусни.
Джудит Макнот
Основният враг на промените в Руската федерация не е управляващият режим, не куп олигарси и не силовиците, а широките народни маси, които пасивно подкрепят режима и не искат да поемат разходите за политическа нестабилност.
Алексей Кунгуров
Ние сме доминирани от сравнително малкия брой хора, които разбират психичните процеси и социалните модели на масите. Именно те дърпат струните, които контролират обществения ум.
Едуард Бернайс
Меню, което поставя трюфелите си под наденицата с пюре, обещава много. Ние умеем да готвим и сме иронични, заявява то. Опри лакти на масата, отпусни душа.
Ейлиш ни Гуивна
Буря се готвеше. Вятърът се усили и маса от лилави облаци идваше от Запада. Чувствах се добре, когато косата ми биеше около главата ми. Мислех, че може да се чувства добре да ме ударят градушки. Понякога бурите навън са единственото облекчение за бурите вътре...
Елизабет Чандлър
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
12
Следваща