Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Маса" - страница 6
Поставете втора основа достатъчно вътре в първата... След като положите тези две основи... изградете напречни стени между тях, обединяващи външната и вътрешната основа в подредба като гребен, разположена като зъби на трион. При тази форма на конструкция тежестта на земята ще бъде разпределена в малки тела и няма да лежи с цялата си тежест в една смачкваща маса, така че да изтласка подструктури.
Витрувий
Мога да преподавам. Можех да чакам маси. Можех да готвя в ресторант. Храната и преподаването бяха двете умения, които имах.
Ан Патчет
Основно има два вида данък, този, който масите могат да видят, и този, който не могат. Инфлационният данък е от втория вид.
Майкъл Малоуни
Борсата, този елегантен дворец за игра с пари, застраховки, акции, беше нападната от войници, облечени в кадифе и сатен, откраднати от гардеробите на търговците, които подреждаха маси, за да играят свои собствени игри със зарове.
Майкъл Пай
Той спря на масата, оставяйки кръвта да си свърши работата, мека, тиха и в същото време мистериозно присъстваща и приятна, ужасно приятна...
Мануел де Педроло
Разнообразието не е нещо като кожа, задължително. Разнообразието е, че около масата има хора, които имат различен произход и различен опит и мислят по различен начин.
Марк Рандолф
Невероятно, човешкият мозък извършва всичките си мега-изчисления с приблизително 20 вата мощност, което е еквивалент на много слаба крушка. За сравнение, суперкомпютър, способен на подобна скорост на изчисление, изисква 200 000 вата – с други думи, той е 10 000 пъти по-малко енергийно ефективен от човешкия мозък. Въпреки ефективността на човешкия мозък обаче, той е изключително гладен за енергия в сравнение с всички останали тъкани. Въпреки че представлява само 2 до 3 процента от масата на възрастен, той консумира около 20 процента от кислорода на тялото.
Маркъс Чоун
Това място му даде нещо свято. Успокои ума си. Това беше неговата маса за Деня на благодарността. Неговата крепост с възглавница на дивана.
Матю Дж. Съливан
Тези хора имат история и аз копнея за история. Искам някой да ме познава толкова добре, че да може да каже какво мисля. Джона Григс хваща ръката ми под масата и свързва пръстите ми със своите и знам, че бих пожертвал почти всичко, само за да запазя това състояние на ума, поне до края на седмицата.
Мелина Маркета
Нямам илюзии, че работата ми може да събуди масите да създадат промяна, защото литературата просто няма тази сила в моята страна, ако има някъде. Но се надявам, че може да бъде прочетено от онези, които са в позиция да създават промяна, или че може поне да бъде част от този диалог.
Мигел Сихуко
Неща, които не е учтиво да се обсъжда на масата за вечеря: политика, религия и ходещите мъртви.
Мира Грант
Във всички страни, във всички времена и при всички форми на управление масите се управляват от малка част хора; всичко зависи, следователно, от това, от каква част се състои и как се обновява.
Михаил Лунин
По-скоро смущаващо е да седнете около масата в критика на чужда работа, само за да разберете, че антагонистът в историята е не друг, а вие самите и никой от присъстващите не смята, че сте много симпатичен персонаж.
Мишел Ричмънд
Ходя нагоре-надолу по редовете. Главите изглеждат като гумени маски за Хелоуин. Те също изглеждат като човешки глави, но моят мозък няма прецедент за човешки глави на маси или в тигани за печене или където и да е, освен върху човешки тела, и затова мисля, че е избрал да интерпретира гледката по по-успокояващ начин. - Ето ни във фабриката за гумени маски. Вижте хубавите мъже и жени, които работят върху маските.
Мери Роуч
Има наистина две неща, които водят до успеха на новогодишната резолюция. Номер едно е да кажете на някого за вашата цел. Вероятно е те или да се присъединят към вас в преследването му, или поне да ви подкрепят. Номер две е да бъдете конкретни и конкретни. Не искате цел като "да станете по-добър човек", защото няма обективен начин да прецените това. Трябва да е нещо като "Ще се обаждам на майка ми веднъж седмично." Или "Ще намаля индекса на телесна маса до 25." Не може да се бърка.
Мехмет Оз
Никой не ви дължи работа, най-малко човекът от масата, който ви интервюира!
Найджъл Къмбърланд
Никога не знаеш, докато песента не излезе и стане това, което става, очевидно не можеш да предвидиш как ще реагират масите.
Нели
Жена, която може да яде истинска брускета, е жена, която можеш да обичаш и която може да те обича. Някой, който отблъсква нещото, защото е разхвърляно, никога няма да ви кикоти беззъби през всекидневната на вашата вила за пенсиониране или да ви измъкне от шестия ви сърдечен удар с чиста яростна обич. Никога не се случва. За това имате нужда от жена, която да не се страхува от една маса зехтин.
Ник Харкауей
Знаете как някой - нещо - ви изненадва. Събуждаш се малко. Това става чрез китайската кухня - например чрез изкуствени ястия. Това е цяла субтрадиция в китайската кухня. Да създадете ястие, което идва на масата да изглежда като едно нещо, но всъщност е нещо друго.
Никол Монес
Трябваше да започна живота отначало. И тогава яснотата на чертите започна да изгаря очите му, а също и тази тежест, тази човешка маса, тази мръсотия - давиш се в нея, запушва ти устата - този водовъртеж от взаимоотношения. Да оцелееш сред чуждата истина е най-трудното.
Никола Матийо
Майка ми беше много голямо вдъхновение. Тя обичаше модата. Обичах изкуството в училище и бях много добър в рисуването. Можех да седя на масата завинаги и просто да мечтая за колекции и да рисувам.
Нина Гарсия
Беше като да живееш в нова къща. Видях долните страни на масите, минах през плетеницата от крака на стола. Би било добре да съм куче, помислих си аз. Ще се чувствате в безопасност, заобиколен от всички тези дългокраки предмети, които никога не са се опитвали да избягат.
Огастин Бъроуз
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
12
Следваща