Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Маса" - страница 5
Когато седнете да ядете на маса, вие сте готови да приемате храна - всички ние трябва да ядем, за да живеем. Дори в първичните племена хората са яли заедно. Това е отворът за приятелство.
Лидия Матичио Бастианич
Има три неща, заради които си струва да си известен: събираш пари за благотворителност, лесно си запазваш маса за вечеря и времето за голф.
Денис Куейд
Мненията са формирани в процеса на открита дискусия и публичен дебат, а където не съществува възможност за формирането на мнения, може да има настроения – настроенията на масите и настроенията на хората, като последните са не по-малко капризни и ненадеждни от първите, – но няма мнения.
Хана Аренд
Ако играеш покер и се огледаш около масата и не можеш да откриеш кой е загубенякът, тогава това си ти.
Пол Нюман
Можете да правите изкуство, което говори на масите само когато нямате какво да им кажете.
Андре Малро
Котката привлечена от цялата активност, скочи на масата за да помогне.
Рут Озеки
Моля да ми кажете защо човек трябва да се държат по абсолютно същия начин като други хора, като масата, като тълпата?
Салвадор Дали
Не можете да седите твърде дълго на масата на успеха или ще се почувствате отегчени и мъртви.
Антъни Робинс
Масата на четящата публика не се интересува от научаването и асимилирането на резултатите от точното разследване.
Уолтър Липман
Консерваторът знае, че разглеждането на човека като част от недиференцирана маса означава да го предадем на окончателно робство.
Бари Голдуотър
Историята, приятели мои не ни задава въпроси, не изисква нашето съгласие. Тя е неизбежна както и гласът на народните маси определящи нейният ход.
Айн Ранд
На масата за хранене можете да обичате точно като в леглото.
Габриел Гарсия Маркес
Литературата остава незаменима човешка дейност, в която читателят и писателят са ангажирани по собствено желание. Следователно литературата няма задължение към масите или обществото и етичните или моралните изказвания, добавени от критиците на заетите лица, не засягат писателя.
Гао Синдзиен
Голямата маса от нашите граждани изискват само да разберат въпросите правилно, да вземат правилни решения.
Джордж Вашингтон
Семейната маса за вечеря е крайъгълен камък на цивилизацията и онези, които "пасат" от хладилници или пред телевизорите, са обречени да останат в състояние на диващина.
Джудит Мартин
Масите са глупави, само личността е прекрасна.
Жерар Депардийо
Аз предпочитам рязка критика от един умен човек, отколкото безумно одобрение от масата.
Йохан Кеплер
Според мен обучението е много безцелно за такива хора, които не искат просто да събират маса от знания, а се интересуват главно от упражняване (трениране) на собствените си сили. Не е нужно човек да хваща такъв за ръката и да го води към целта, а само от време на време му давате предложения, за да може той сам да стигне до нея по най-краткия път.
Карл Фридрих Гаус
Масите никога не въстават сами по себе си и никога не въстават, защото са угнетени. Още повече, че те не осъзнават, че са угнетени, докато не им се даде възможност за сравнение.
Джордж Оруел
Жените твърде често правят една наистина сериозна грешка. Губят маса време да обясняват собствените си чувства, претеглят емоции и реакции, недостатъци и потребности, и любов, и гняв, и обиди. Като че ли от разговорите може да има някаква полза.
Маргарет Атууд
Преуспелите и изпъкващи от общата маса хора се отличават с това, че умеят да владеят своята мисъл и да я използват за постигане на конкретни цели. Без това успехът е невъзможен.
Наполеон Хил
Много скоро открих, че скъпите дрехи и щедрите бакшиши отварят доста врати. Сервитьорите ме запомниха и дори и да намираха присъствието ми донякъде за странно, не го показваха и с удоволствие ме настаняваха на уединена маса в ъгъла, каквото бе желанието ми. Навярно си мислеха, че съм дъщерята на някой местен магнат или политик. Каквато и да бях, разполагах с достатъчно пари, което най-вече ги интересуваше.
Ришел Мийд
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
12
Следваща