Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Маса" - страница 2
Свободата не е интересна и не е нужна на въставащите маси, те не могат да понесат нейното бреме.
Николай Бердяев
Сексуалността е лиризмът на масите.
Шарл Бодлер
Телевизията НЕ е истински живот. В действителност хората обикновено трябва да ходят на работа, а не да седят на маса на кафе.
Бил Гейтс
Богатството далеч не е в обсега на масите просто чрез процеса на присвояване.
Ернесто Че Гевара
В Индия не съществува политик, който да се осмели да обясни на масата, че кравите могат да бъдат изядени.
Индира Ганди
И изведнъж си мисля, докато го гледам от другата страна на масата, че това са дните, каквито ще бъдат. Това е бъдещето, както го виждаме. Отклонението и статиката. Увереността и съмнението.
Колъм Маккан
Не бива ежедневно да ядеш от хляба на този, който е по-богат от тебе. Когато си на неговата маса, той специално заради тебе в нищо се харчи, но ако той дойде у тебе, ти ще изгубиш всичко наведнъж, което си натрупал за цял месец, а после ще те мъчат угризения на съвестта.
Менандър
Следователно водата в никакъв случай не трябва да се прекарва в оловни тръби, ако искаме да бъде здравословна. Че вкусът е по-добър, когато идва от глинени лули, може да се докаже от ежедневието, защото, въпреки че нашите маси са отрупани със сребърни съдове, все пак всеки използва глинени съдове в името на чистотата на вкуса.
Витрувий
Ставайте от масата леко гладни, и вие ще бъдете винаги здрави.
Гален
Някой сутрин, докато закусвате и имате нужда от нещо ново, за което да помислите, може би ще искате да помислите върху факта, че виждате децата си на масата не такива, каквито са, а както някога, преди около три наносекунди.
Нийл Деграс Тайсън
Защото живея в една стая през целия си живот, работейки на същата маса, на която плащате сметки и ядете. Ще бъде хубаво да има реално пространство.
Огастин Бъроуз
Струва ми се, че всеки, чиято библиотека се състои от Kindle, лежащ на маса, е някакъв безкръвен маниак.
Пенелъпи Лайвли
Наистина ме подлудява, когато хората не ползват подложки. Особено на моята маса.
Рийз Уидърспун
По времето, когато бях арестуван, не знаех, че ще се превърне в това. Това беше просто ден като всеки друг ден. Единственото нещо, което го направи значимо, беше, че масите от хората се присъединиха.
Роза Паркс
От голямата власт на Хитлер над масите се заключава, че германците са необичайно податлива на внушения раса. Но във всички страни и по всяко време хората са се поддавали на внушаващите сили на необичайни личности, дори ако притежаващите тези сили не винаги са били добри хора в християнския смисъл.
Хайнц Гудериан
Всяка формална атака срещу невежеството е обречена на провал, защото масите винаги са готови да защитят най-ценното си притежание - своето невежество.
Хендрик ван Луун
Ако индивидът е единица в корпоративна маса, животът му не е просто груб и кратък, а скучен и механичен.
Хърбърт Рийд
По този начин борбата за мир включва борбата за свобода и справедливост за масите на всички страни.
Артър Хендерсън
Що се отнася до мен, аз никога не успях да разбера как той [Хитлер] беше способен, с неговия немелодичен и дрезгав глас, с неговите груби, често негермански изградени изречения и с очевидна реторика, напълно противоречаща на характера на немски език, да спечели масите с речите си, да задържи вниманието им и да ги подчини за толкова ужасяващо дълго време.
Виктор Клемперер
Като потвърден индивидуалист със сигурност не искам да подценявам влиянието на индивида, защото масите не водят индивида; по-скоро на индивида се предоставя способността да ръководи масите.
Густав Щреземан
Защото, когато те погледнах от другата страна на масата в трапезарията, никой друг не съществуваше. И независимо дали нещо се случва между теб и мен, трябваше да се срещна с теб, за да ми покажеш какво ми липсва.
Дж. Р. Уорд
Никога не сядайте на маса, от която не можете да се отдалечите.
Джос Уедън
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
12
Следваща