Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Илюзия" - страница 3
Всеки е готов да отдаде частица от своята свобода за усещането, илюзията за защитеност. И в крайна сметка, ние имаме съвършено невменяемо население, обсебено от безопасност, защита, престъпност, наркомания и микроби!
Джордж Карлин
Уважаващо нещо е да нямате илюзии... безопасно... изгодно и... скучно.
Джоузеф Конрад
Аз съм без илюзии; какво би направил Сенатът с мен, неопитен законодател, на когото липсва способността за самозаблуда, съществено условие за желанието да ръководи другите?
Джузепе ди Лампедуза
Илюзия, която се е превърнала в навик, се нарича щастие.
Дон Аминадо
На ръба на живота чувствате, че вече не сте господар на живота в себе си, че субективността е илюзия и че във вас кипят неконтролируеми сили, които се развиват без връзка с личен център или определено, индивидуален ритъм.
Емил Чоран
Там, където щастието не е било възможно, илюзията за него винаги е била по-важна.
Колъм Маккан
Актьорството е илюзия, колкото илюзия, толкова и магия и не толкова въпрос на това да бъде истинска.
Лорънс Оливие
- Какво ще кажеш за изкуството? - попита тя. - То е болест. - А любовта? - Илюзия. - А религията? - Моден заместител на вярата. - Ти си скептик. - Не съм. Скептицизмът е началото на вярата. - Какъв си тогава? - Да определиш, значи да ограничиш.
Оскар Уайлд
Твоята кариера, ласкателната надежда, че ти все някога ще прославиш своето име, а също и твоето житейско благополучие - всичко това е не само скъпо на моето сърце, всичко това са отдавнашни и дълбоко вкоренили се илюзии. ...Но мога да те уверя, че осъществяването на тези илюзии не би ме направило щастлив. Само ако твоето сърце остане чисто, само ако всеки негов удар остане наистина човешки и никой демоничен гений няма да е в състояние да изгони от сърцето ти най-високите чувства - едва тогава ще намеря своето щастие, с мечтата за което аз живея вече много години. В противен случай най-прекрасната цел на живота ми ще бъде разбита.
Хайнрих Маркс
Всички наши наказателни институции, включително затвори, закони, църковни изповедални и така нататък, са системи на илюзия. Редът на Вселената, безкрайната справедливост на Ин и Ян, естествено се грижи за всяко движение и компенсация. Не е нужно да измисляме произволни начини за балансиране с наказанията.
Мичио Куши
Чисто е илюзията да мислим, че едно мнение, което се предава от век на век, от поколение на поколение, може да не е напълно невярно.
Пиер Бейл
С напредване на възрастта те объркват промените в себе си с промените в света и промените в света с морален упадък - илюзията за добрите стари времена.
Стивън Пинкър
Тук сме, за да се събудим от нашата илюзия за отделеност.
Тик Нят Хан
Късметът е просто илюзия, вярвана от невежите и преследвана от глупавите.
Тимъти Зан
Трябва да уважим крехката екология на нашите илюзии.
Тони Кушнер
Не приемайте сенките прекалено насериозно. Реалността е единствената ви безопасност. Продължете да отхвърляте илюзията.
Уоле Шоинка
Всички пътуваме натоварени с илюзии.
Шърман Алекси
Ако свободата е необходимо за човешкото щастие, тогава всичко, което е необходимо, е да се създаде илюзията за свобода.
Бъръс Фредерик Скинър
Технологиите се развиват, и сега не е проблем да намерите човек в другият край на света. Все повече време ние общуваме в интернет, твърдейки че създаваме контакти. Но самото общуване се превръща в илюзия. Ето какво е опасно.
Джеймс Макавой
Разбира се, имаше някакви жалки илюзии за себе си или няма да може да продължи да живее.
Джийн Рис
Това е най-голямата измама в историята. Изумен съм, ужасен и силно обиден от това. Глобално затопляне; Това е измама. Някои подли учени с екологични и политически мотиви манипулират дългосрочни научни данни, за да създадат илюзия за бързо глобално затопляне.
Джон Колман
Мисля, че най-голямата илюзия, която имаме, е, че отричането ни защитава. Това всъщност е най-голямото изкривяване и лъжа. Всъщност сънят е това, което ни убива.
Ева Енслър
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
Следваща