Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Илюзия" - страница 2
Илюзия за душата е като атмосферата на земното кълбо.
Вирджиния Улф
За мен светът е набор от илюзии, създадени от човека. Човек с всичките си идеи за праведен живот е самата илюзия, така че живея това, което считам за по-реално.
Джони Деп
Войната уби всички остатъци от надежди и раздроби илюзиите. По време на войната аз наистина узрях.
Ален Делон
Границите, също както и страховете, често се оказват просто илюзии.
Майкъл Джордан
Илюзията е първата от всички утехи.
Волтер
В нашето общество тези, които са по-добре осведомени за случващото се, най-малко могат да видят света такъв, какъвто е. Общо взето, колкото повече разбиране има, толкова по-силни са илюзиите. Колкото едно нещо изглежда по-умно, по-лишено от смисъл е то.
Джордж Оруел
Това, което се нарича искрено произведение, е това, което е надарено с достатъчно сила, за да даде реалност на илюзията.
Макс Жакоб
Удоволствието може да се основава на илюзии, но щастието почива на реалността.
Никола дьо Шамфор
Убедихте се, че сме просто група обикновени момчета, които са получили лош пробив в живота. Всичко друго би разкрило мечтата ви и би ви накарало да се изправите пред реалността. Илюзията е лесна. Илюзията е изходът на губещия. Твоят начин.
Питър Ф. Хамилтън
Свободната воля е илюзия. Това е синоним на непълно възприятие.
Робърт Сойер
В крайна сметка живеем в свят, в който илюзиите са сакрални, а истината профанна.
Тарик Али
За да избегнете разочарованията, не трябва да се поддавате на илюзии.
Антони Гауди
Идеята, че да видиш живота означава да ходиш от място на място и да правиш голямо разнообразие от очевидни неща, е илюзия, естествена за тъпите умове.
Чарлз Кули
Това, което ни казва неврологията, е, че азът се състои от много компоненти и понятието за едно единно Аз може да бъде илюзия.
Вилаянур Рамачандран
Погрешното схващане, че една победа може да си струва цената, в ядрената епоха се превърна в тотална илюзия.
Алва Мюрдал
Това е много опияняваща роша. Мисля, че Жокерът живее между два свята - реалноста и илюзията. Аз получавам възможността да нарушавам правилата, променяйки себе си всички наоколо с най-необичайният образ.
Джаред Лето
Рим е градът на ехото, градът на илюзиите и градът на копнежа.
Джото
Самосъзнателното отхвърляне на абсолютното е най-добрият начин да се противопоставим на Бог; по този начин илюзията, същността на живота, е спасена.
Емил Чоран
Сигурността като цяло е илюзия, а спокойствието не е човешка съдба.
Оливър Уендъл Холмс — младши
Илюзиите, както и зъбите се губят с възрастта.
Сидни Смит
Дойде време да спрем да бием главите си по каменни стени под илюзията, че сме назначени за полицаи на човешката раса.
Уолтър Липман
В началото мъжа се разделя с илюзиите, после - със зъбите, а накрая - с безразсъдството.
Хелън Роулънд
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
12
Следваща