Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Кръв" - страница 2
Понякога демокрацията трябва да бъде изкъпана в кръв.
Аугусто Пиночет
Свободата не е никога по-далече от едно поколение от изчезване. Ние не я предаваме на децата ни чрез кръвта си. За нея трябва да се борим, да се бием, да я защитаваме и на тях трябва да предадем да правят същото.
Роналд Рейгън
До гуша ми дойде от тази война. Приказките за нейната слава са глупости. Само онзи, които не е изстрелял и един изстрел и не е чувал виковете и стенанията на ранените, крещи до бога, че иска кръв, мъст и опустошение. Войната е ад.
Уилям Шърман
Музиката е в кръвта ми.
Риана
Никой човек, свързан с мен по кръв или брак, няма да бъде назначен на длъжност.
Ръдърфорд Хейс
Харесва ми мисълта, която запазва полъха на плът и кръв и предпочитам хиляда пъти идея, която се издига от сексуално напрежение или нервна депресия до празна абстракция.
Емил Чоран
В сравнение с изисканата култура на склеротичните форми и рамки, които маскират всичко, лиричният режим е напълно варварски в своя израз. Стойността му се крие точно в дивото му качество: това е само кръв, искреност и огън.
Емил Чоран
Животът е кутия, пълна с пробождащи и режещи инструменти. Всеки час ние обезобразяваме ръцете си до кръв.
Жул Ренар
Дори да загина, служейки на нацията, бих била горда от това. Всяка капка от моята кръв...би допринесла за растежа на народа и би го направила силен и динамичен.
Индира Ганди
Музиката е моята страст - това е това, което обичам и това е в кръвта ми. Никога не можеш да ме отклониш от работата ми.
Никол Шерцингер
Вярвам, че в природата ми е да танцувам въз основа на ударите на сърцето си, пулса на кръвта си и музиката в ума си.
Робърт Фулам
Никакви злодеи и престъпници не на направили на света толкова зло, не са пролели толкова човешка кръв, колкото хората, които са искали да спасят човечеството.
Семьон Франк
Те щяха да гледат на войната, на червеното животно - войната, набъбналия в кръвта бог. И те бяха дълбоко погълнати от този марш.
Стивън Крейн
Когато приемате лекарство за лечение на високо кръвно налягане или диабет, имате обективен тест за измерване на кръвното налягане и количеството захар в кръвта. Това е направо напред. С аутизма търсите промени в поведението.
Темпъл Грандин
Развитието на информационните технологии и глобализираните медии означава, че най-мощните военни в историята на света могат да загубят война не на бойното поле на прах и кръв, а на бойното поле на световното мнение.
Тимоти Гартън Аш
Малко струва нормандската кръв, ако няма викторианско богатство.
Томас Харди
Силата на всички наши страсти зависи от това, колко хладна или гореща е нашата кръв.
Франсоа дьо Ларошфуко
Изкуството е аналог на кръвта в социалният организъм на човечеството.
Фрида Кало
Когато тя кърви от миризмите, знам, че променя цвета си. В тези дни в душата й има желязо. Мирише на пистолет.
Джанет Уинтерсън
Това е вяра: отказ от всичко, което сме склонни да наречем свое и разчитаме изцяло на кръвта, правдата и ходатайството на Исус.
Джон Нютън
Религията е част от кръвта и плътта на народа.
Дмитрий Мережковски
Знаеш ли, скъпа, приключенията са полезни дори в много млада възраст. Приключенията трябва да са в кръвта на човек, дори и той да не ги помни.
Ева Ибътсън
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
12
Следваща