Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Съвет" - страница 3
Човек, незапознат с изкуството на язденето, няма да започне да дава съвети как да се обяздват коне. Но в морала ние не сме така недоверчиви. Тук винаги считаме себе си за знаещи и способни да даваме съвети на всички останали хора.
Клод Адриан Хелвеций
Кое е лесно ли? Да даваш съвети на другите.
Талес
С една дума, мненията на учените автори, въпреки че техните телесни форми отсъстват, придобиват сила с течение на времето и, когато участват в съвети и дискусии, имат по-голяма тежест от тези на всеки жив човек.
Витрувий
Всички леко дават съвети, но немного носят отговорност за тях.
Публий Корнелий Тацит
Да правиш другите щастливи чрез доброта на изказванията и искреността на правилните съвети е знак за истинско величие. Да нараниш друга душа със саркастични думи, погледи или предложения е презрително.
Парамаханса Йогананда
Никога не давайте съвети на този, който ви пита за пари.
Педро Калдерон
Икономистите са си позволили да влязат в капан, където казваме, че можем да прогнозираме, но никой сериозен икономист не смята, че можем. Не очаквате зъболекарите да могат да прогнозират колко зъби ще имате, когато навършите 80. Очаквате те да дадат добър съвет и да отстранят проблеми.
Тим Харфорд
Моят прост съвет е да обичате своя живот. Понеже нашият живот е това, което вие отдавате.
Том Хидълстън
Най-добрият съвет, който получих, е да бъда себе си. Най-добрите артисти правят това.
Франк Гери
Приятел ми предложи да си намеря работа в магазин за детски книги, за да мога да се срещам с деца и да чета книги и това се оказа най-добрият съвет, който някога съм получавал.
Брайън Селзник
Страхът от провал е толкова голям, не е чудно, че желанието да постъпват правилно за нечии деца доведе до цяла библиотека от книги, предлагаща съвети как да ги отгледаме.
Бруно Бетелхайм
Очертанията на необходимата психология на ставането могат да бъдат открити, като погледнем в себе си; тъй като знанието за собствената ни уникалност дава първите и може би най-добрите съвети за придобиване на подредени знания на другите.
Гордън Олпорт
Моят съвет към авторите би бил да се опитат да направят нещо оригинално, а не да се опитват да предвидят какво търси пазарът.
Джеф Кини
Според мен, най-добрият съвет е да не слушаш ничии съвети.
Джим Джармуш
Аз имам един съвет. Никога не ходете на работа. Ако в течение на целия си живот вие всеки ден ходите в офис, изведнъж ще ви остават зад вратата и отпратят за пенсия. И тогава вие сигурно няма да бъдете готови за старостта и тя ще ви намери неподготвени. Погледнете на мен. От 12 години всеки ден аз правя едно и също; събуждам се и мисля за това, как да заработя на себе си късче хляб. Живота не се е изменил след като станах старец.
Джон Кейдж
Пълно гетоизиране, защото те отговаряха за обществените жилища, местният съвет и умишлено разположиха хора в ситуация на гето, за да гарантират, че те поддържат контрол.
Джон Хюм
Това е моят неизменен съвет към хората: Научете се как да готвите - опитайте нови рецепти, научете се на грешките си, бъдете безстрашни и най-вече се забавлявайте!
Джулия Чайлд
Ако нямате нищо против съвет, никога не моли лейди да определи собствената си цена. Ако трябва да попитате, отговорът винаги ще бъде повече, отколкото можете да си позволите.
Елоиза Джеймс
В живота са ми давали немалко съвети, но най-добрият е прост: говори, каквото мислиш и мисли, каквото говориш. Благодарение на него в моя живот ми се е случило немалко добро. Това е моето кредо.
Иън Сомърхолдър
Историята от миналия век показва, както ще видим по-късно, че съветите, дадени на правителства от банкери, също както съветите, които те дават на индустриалците, са били постоянно добри за банкерите, но често са били пагубни за правителствата, бизнесмените и хората като цяло.
Карол Куигли
Благословена съм от това, че имам хора, които ме държат приземена. Това са моята майка, моите сестри, които се отнасят към мен, като 10 години назад, или моят екип, който винаги ми дава съвети по различни въпроси. Те държат на мен в реалният живот, затова и не се увличам.
Катрина Каиф
Вместо да отнемат екологизма от левицата, консерваторите я осъждат като съвет за обреченост.
Кристофър Лаш
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
12
Следваща