Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Читател" - страница 9
Но внимавайте, драги читателю. Защото ние излизаме в широкия, див свят, търсейки промяна, търсещи растеж, търсейки мъдрост. Но мъдростта е трудна за намиране и веднъж постигната, тя много лесно се губи. Особено когато човек напуска широкия, див свят - и се връща на мястото, от което някога сте избягали.
Адам Гидуиц
В началото на кариерата си реших да не правя продължения. Знам, че децата им се радват, но оценявах чувството, че това е единственият път, когато ще пиша за тези герои. Чувствах, че това ми даде допълнителен стимул да направя всичко възможно от тях, да кажа на читателите всичко, което знаех, да не задържа нищо.
Бетси Байърс
Трябва да предизвикам себе си и трябва да предизвикам читателя. Трябва да тъчем и да работим върху нови истории, а не една и съща история отново и отново.
Брайън Азарело
Работата на програмист е сходна с работата на писател; и в двата случая предизвикателството е да предадете съобщението си на читателя.
Брус Екел
Дефинирането на променливи обикновено не предава никаква полезна информация на читателя на програмата, но всъщност само го объркват, тъй като се намират далеч от мястото на използване.
Брус Екел
Колкото по-умен е читателят, на толкова по-интелигентни книги той попада.
Виктор Пронин
Поезията е средство за комуникация между хората. Да пишеш за себе си, без да мислиш за читателя, е невъзможно.
Висенте Алейксандре
Всеки читател получава нещо различно от книга и всеки читател, в известен смисъл, я допълва по различен начин.
Алан Лайтман
Във всичките ми книги има елемент на човек, който е влюбен в някого и отчаяно се нуждае от тях, не само за размножаване, но и за да може да се освободи напълно. Той се чувства комфортно само да обсъжда нещата с жените. Което е смешно, защото 80 процента от читателите са жени!
Гари Щейнгарт
Важността, която поетът придава на външния вид на своята книга, е обратно пропорционална на впечатлението на читателя за едно и също събитие.
Георгий Иванов
Един от най-важните елементи на моята идентичност е моята идентичност като читател. Обичам да чета - наистина, ако съм честен със себе си, това е практически единствената дейност, която наистина обичам да правя.
Гретхен Рубин
Писателят, който не иска да се разпръсне, но иска да работи, трябва да има смелостта да пише срещу читателя. Стилът не е прах за сън, а експлозив.
Гюнтер Айх
Читателите предпочитат свят, с който могат да се свържат.
Дейв Морис
Работещите семинари и програми, които са навсякъде, насърчават писането. И ако това води до повече писане, то произвежда и повече читатели на повишено ниво. Така че общо взето, хубаво нещо.
Джеймс Солтър
Често ме питат защо използвам различни имена на химикалки. Отговорът е, че по този начин читателите винаги знаят в кой от трите ми свята ще влязат, когато вземат една от моите книги.
Джейн Ан Кренц
Харесва ми да гледам книга и да се питам: "Как да повторя това преживяване, което току-що имах като читател?"
Джейн Голдман
Основното нещо за романа, което е напълно завладяващо: Той не е притежаван от писателя; притежава го читателят.
Джейн Смайли
Това, че не съм добър читател, не означава, че съм глупав.
Дженет Тажиян
Ако пишете история с множество главни герои и / или множество гледни точки и все още имате проблеми да разберете кой е героят или чиято дъга е най-голямата, опитайте да се запитате кой от моите главни герои е най-много като моя читател?
Джесика Броуди
Прочетох безброй литературни произведения, които подробно описват копнежа и болките, които героите изпитват към някого, когото обичат, и с течение на времето съм развил твърдо убеждение, че това е просто драматична глупост, която има за цел да примами читателите.
Джесика Парк
Приемете моя съвет, скъпи читателю, не говорете епиграми, дори ако имате дарбата. Знам, че тези, които имат, изкушението е почти неустоимо. Но се съпротивлявайте. Епиграмата и истината рядко са съизмерими. Истината трябва да бъде донякъде изсечена, преди да се впише съвсем в епиграма.
Джоузеф Фарел
Осигурен ми е някакъв емоционален баласт, като ми даде интимен портрет на един герой, по-специално за разлика от колективния. Имам късмета, че имах много симпатични читатели, но обикновено - ако една книга ви кара да се смеете твърде много, тя преминава от "литература" към "забавление".
Джошуа Ферис
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
12
Следваща