Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Читател" - страница 5
Белетристиката предлага единствената философия, която читателите може би познават; тя опрделя техните етични, социални и материални стандарти; тя потвърждава техните предразсъдъци или отваря умовете им към един по-широк свят.
Дороти Бранд
Ако аз трябваше да сложа някакво име, бих искал, че всичките ми книги да са забавления. Мисля, че първото нещо, което трябва да направите, е да грабнете читателя за ухото и да го накарате да седне и да слуша. Накарайте го да се смее, и да чувства. Ние всички искаме да се забавляваме и то на много високо ниво.
Джон льо Каре
Писателите на романи и романси като цяло носят двойна загуба на своите читатели: ограбват ги откъм време и пари, представяйки им хора, маниери и неща, които те никога не са били и вероятно няма и да бъдат.
Мери Уъртли Монтегю
Във всеки забележителен стих на истинския поет се съдържа два-три пъти повече, отколкото е казано – останалото трябва да си го допълни самият читател.
Алфред дьо Мюсе
Хубавото на кратките мисли е това, че те карат сериозния читател да се замисли.
Лев Толстой
По-голямата или по-малка степен на уважение, изпитвана към автора, зависи от по-голямото или по-малко сходство на неговите идеи с идеите на читателя.
Клод Адриан Хелвеций
Не в книгата или в писателя читателите разпознават истината на това, което четат; те го виждат в себе си, ако светлината на истината е проникнала в умовете им.
Августин
Първо проучете вашия читател - след това вашия продукт. Ако разбирате реакциите му и представяте онези фази от вашия продукт, които са свързани с неговите нужди, тогава няма как да не напишете добро писмо.
Робърт Колиър
Поезията не трябва нито да изразява емоция в своя творец, нито да я възбужда в слушателя или читателя.
Томас Стърнс Елиът
Не всички книги са толкова объркани, колкото техните читатели.
Хенри Дейвид Торо
Писател, който много добре се потруди, неволно възпитава много от своите читатели.
Ърнест Хемингуей
При най-великите книги има малко читатели, понеже за четенето им е нужно усилие.
Виктор Пелевин
Литературата остава незаменима човешка дейност, в която читателят и писателят са ангажирани по собствено желание. Следователно литературата няма задължение към масите или обществото и етичните или моралните изказвания, добавени от критиците на заетите лица, не засягат писателя.
Гао Синдзиен
Мога да чакам читателя сто години, ако Господ чака за зрителя пет хиляди.
Йохан Кеплер
Краткостта е достойнство, което огражда лошото произведение от строги упреци, а читателя на скучната книга - от скука.
Карл Бьорне
Човек, който пише за глупаци, винаги може да разчита на широк кръг от читатели.
Артур Шопенхауер
Мисля, че е важно читателите да знаят, че е възможно да се внесе интелектуализъм и идеализъм в Белия дом и все пак да бъде достатъчно политически, за да се постигне дневен ред.
А. Скот Бърг
Аз съм сериозен читател и чета бавно.
А. Б. Йехошуа
Писателят губи притежанието на произведението си веднага щом то достигне до публиката. Всеки читател внася своя опит и предразсъдъци и въображение в творбата. Телевизионната адаптация просто отива една крачка напред и писателят трябва да се научи да се отказва.
Ан Клийвс
Не съм достатъчно зрял като читател, за да се наслаждавам на книга, в която мразя всички хора.
Ан Патчет
Винаги чувствам, че е недостатък на мен като читател и като писател, че откровено трябва да харесам някого.
Ан Патчет
Надявам се да обидя всеки читател.
Майло Янопулос
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
12