Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Читател" - страница 4
Книгата винаги е диалог с други читатели и други книги.
Тим О'Райли
Критикът е читател, който се занимава с храносмилане. Затова са му нужни няколко стомаха.
Фридрих фон Шлегел
Книгите на древните са написани за авторите, новите книги - за читателите от публиката.
Шарл Монтескьо
Непрочетената книга не прави нищо на никого. Историите се случват в съзнанието на читателя, а не сред символите, отпечатани на страница.
Брандън Мъл
Понякога пиша бързо, друг път отделям няколко седмици за едно стихотворение. Наистина бих се радвала на читателите да не могат да гадаят кое от стиховете отне толкова много работа!
Вислава Шимборска
Представяйки верен и честен запис на моя опит като майка, аз се надявам да покажа както на моите читатели, така и на децата ми как истината може да изкупи дори онова, за което се страхувате, че може да бъде най-тежките грехове.
Айлет Уолдман
Хората, които изграждаха космическата програма - както съветската, така и американската - бяха читатели на научната фантастика.
Грегъри Бенфорд
Детските книги често се възприемат като лошо отношение към литературата. Но децата са също толкова взискателни, колкото и възрастните читатели, ако не и повече. Би трябвало да знам. Аз самият съм детски писател.
Дейвид Уолямс
Писателите са от съществено значение. Читателите са от съществено значение. Издателите не са.
Дж. А. Конрат
Когато романът има 200 000 думи, тогава е възможно читателят да изпита 200 000 удоволствия и да се върне към първата страница на книгата и да ги изживее отново, може би по-интензивно.
Джейн Смайли
За хората, които са читатели, четенето е важно за тях.
Джеф Безос
Моите читатели и моята публика се превърнаха в мои последователи. Те са повече от заинтересовани от това, което имам да кажа по темите за продажби, лоялност, отношение, мрежи, бизнес социални медии и да станат доверен съветник.
Джефри Гитомър
Като читател имам много кратък период на внимание и ниска толерантност към скуката и намирам, че това е полезно с моето писане. Ако ми е скучно да пиша нещо, съжалявам хората, които след това ще се опитат да го прочетат.
Джон Скалзи
Не гледам да напиша страхотния американски роман, да спечеля Пулицър или да преподавам история. Пиша, за да забавлявам читателите си.
Дороти Гарлок
Бог е писател, а всички ние сме герои и читатели едновременно.
Исаак Башевис Сингер
Нещата, които пиша, са за тези, които са готови да приемат нова връзка между читателя и автора.
Йежи Кошински
Пиша за определена сфера от читатели в САЩ, които гледат средно седем часа и половина многоканална телевизия на ден.
Йежи Кошински
Всъщност не е много трудно да се пренастрои между романите за възрастни и тези за по-младите читатели. Гласовете на повествованието са много сходни, умното отношение, екологичните битки. Децата обичат книги, които са непочтителни и предизвикват авторитета, когато властта е произволна, алчна или глупава. Те също обичат, когато се подиграваш на възрастните, а аз прекарах целия си живот като писател в това.
Карл Хайасън
За писателите наистина е важно да намират и съкровища читатели, още повече, когато са на другия край на света.
Колм Тойбин
Докато историците могат да продължават да се опитват да правят големи, обмислящи и дефиниращи разкази, те работят във време, когато читателите знаят, че друг разказ винаги е в очакване и че колкото по-интелигентен е един историк, толкова по-колеблив и самоизследващ се тон.
Колм Тойбин
Читателя не трябва да се вълнува, съществувам ли или не.
Алън Мур
Всеки читател трябва да намери своето послание в книгата.
Лори Халсе Андерсен
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
12
Следваща