Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Читател" - страница 3
Глупавите писатели и глупавите читатели са създадени едни за други.
Хорас Уолпоул
Авторът пише само половината от книгата; другата половина се пише от читателя.
Джоузеф Конрад
Не вярвам, че има опасни писатели. Опасността на някои книги се крие не в самите книги, а в емоциите на техните читатели.
Октавио Пас
Аз съм всеяден читател със странно силна памет за дреболии.
Артър Конан Дойл
Днес френският роман е потопен в сперма и екскременти. И малко по малко читателят започва да възприема заобикалящата действителност като нищо друго, освен замазано с лайна.
Андрей Макин
Най-добрите книги са тези, за които читателите смятат, че биха могли да ги напишат сами.
Блез Паскал
Силата на пресата е право пропорционална на наивността на нейните читатели.
Вилхелм Швебел
Очите на читателите са по-строг съдник, отколкото ушите на слушателя.
Волтер
Обичам героите да не знаят всичко, а читателят да знае повече от тях. В това има повече пакости и повече място за сериозност.
Ан Енрайт
Сега всичките ми книги идват от идеи на читателите.
Ан Рул
Където и да ме отведе историята ми, колкото и тъмна и трудна да е темата, винаги има някаква надежда и изкупление, не защото читателите харесват щастливия край, а защото съм оптимист по душа. Знам, че слънцето ще изгрее сутрин, че има светлина в края на всеки тунел.
Майкъл Морпурго
Винаги ме е привличало да пиша за млади читатели. Книгите, които прочетох, докато бях пораснал, остават в съзнанието ми много силно.
Мег Уолицър
Читателите не работят за писатели. Те работят за себе си.
Мохсин Хамид
Трябва да се научите да бъдете три човека наведнъж: писател, герой и читател.
Нанси Крес
Като писател трябва да знаете какво обещава вашата история или роман. Вашият читател ще знае.
Нанси Крес
Авторът отива от мисълта към думите, а читателят от думите към мисълта.
Никола дьо Шамфор
Моята работа като автор е да разкажа историята по най-добрия възможен начин, да я прокарам безпроблемно и да накарам читателя да продължава да обръща страницата.
Патрик Карман
Един текст трябва да съблазни читателя, трябва да спре неверието и да спечели читателското доверие.
По Бронсън
Писането е начин на живот. Няма значение, че има твърде много книги за броя на читателите по света, които ги четат. Това е начин да бъдеш жив за писателя.
Рейчъл Къшнър
От самото начало вестниците просперираха по една причина: да дават на читателите новините, които искат.
Рупърт Мърдок
Когато искаме да разкажем възможно най-добрата история, да направим възможно най-добрата книга - ние мислим за читателя, а не за нашето его. И тогава сервираме историята. Не обратното.
Сали Лойд-Джоунс
Писането е тежка работа, а не магия. Започва с решението защо пишете и за кого пишете. Какво е вашето намерение? Какво искате читателят да получи от това? Какво искаш да получиш от това. Става въпрос и за поемане на сериозен ангажимент за време и изпълнение на проекта.
Сузи Орман
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
12
Следваща