Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Читател" - страница 2
Освен това, тъй като забелязах, че нашите граждани са разсеяни от обществени дела и частни дела, реших, че е най-добре да пиша накратко, така че моите читатели, чиито интервали на свободно време са малки, да могат да разберат за кратко време.
Витрувий
Исках да дам на читателите усещането за познаване на героите, ментален образ.
Майкъл Шейбон
Всеки писател има идеален читател, помислих си аз и просто за мой късмет искаше моят да спи с мен.
Майкъл Шейбон
Винаги, когато пиша, винаги мисля за читателя.
Мануел Пуиг
Книгите трябва да се пишат от читателя. Най-добрият читател чете със затворени очи.
Марина Цветаева
Книгата трябва да бъде изпълнена като соната. Буквите са ноти. Във волята на читателя е да я осъществи или изкриви.
Марина Цветаева
От гледна точка на читателя, стихотворението е по-взискателно от прозата.
Марк Странд
Начинът, по който се чете една книга, което ще рече, качествата, които читателят внася в книгата, могат да имат толкова общо с нейната стойност, колкото всичко, което авторът влага в нея.
Норман Казънс
Преди да стана писател, определено съм читател и когато чета мемоари, наистина искам да е истина.
Огастин Бъроуз
Ще дойдеш ли с мен, мили Читателю? Аз ви благодаря. Дайте ми ръката си.
Хауърд Пайл
Бях страхотен читател на приказки. Опитах се да прочета целия раздел с приказките на библиотеката.
Бевърли Клиъри
Една дъждовна неделя, когато бях в трети клас, вдигнах книга, за да разгледам снимките и открих, че въпреки че не исках, чета. Оттогава съм читател.
Бевърли Клиъри
Моето определено за добра литература е тази, която може да се чете от образован читател и да се чете с повишено удоволствие.
Джийн Улф
Мисля, че всеки от нас обитава личен свят, който другите не могат да видят. Единствената разлика между писателя и читателя е, че писателят е в състояние да драматизира този личен свят.
Джон Макгахърн
Така че писателят, който произвежда повече думи, отколкото са му необходими, прави работа за читателя, който чете.
Доктор Сюс
Трябва да сте бърз читател, защото има толкова много за четене.
Доктор Сюс
Можете да направите най-доброто проучване и да изведете най-силния интелектуален аргумент, но ако читателите не преминат третия параграф, вие сте пропилели енергията и ценното си мастило.
Карл Хайасън
Ценя работата си и всички мои читатели.
Крис Кар
Справях се с депресията през целия си живот, независимо от това, което ме прави идеалният автор за тийнейджърски читатели.
Лори Халсе Андерсен
Историческите романи са без съмнение най-добрият начин за преподаване на история, защото те предлагат човешките истории зад събитията и оставят читателя с желание да знае повече.
Луис Л'Амур
Вестникът приучава читателя да мисли за това, което не знае, и да знае онова, което не разбира.
Василий Ключевски
Няма такъв урод, който да не си намери прилика, и няма такава нелепост, която да не си намери подходящия читател.
Антон Чехов
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
12
Следваща