Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Читател"
На света е пълно с бездарни писатели, но също така и бездарни читатели.
Барбара Уолтърс
Трудността в литературата не е да пишеш, но да пишеш това, което искаш да кажеш; не да въздействаш на читателя, но да му въздействаш така, както желаеш.
Робърт Луис Стивънсън
Писателят е, в крайна сметка, само половината книга. Другата половина е читателят и от читателя писателят се учи.
Памела Травърз
По-добре да пишеш за себе си и да загубиш читателя, от колкото за читателя и да загубиш себе си.
Сирил Конъли
Ако читателя не знае за писателя, то виновен за това е писателя, а не читателя.
Иля Илф
Книгата трябва да създава читателя.
Карел Чапек
Той твърди, че в своите книги се спуска до читателя, а в действителност читателят се спуска заедно с него.
Веслав Брудзински
Някои от най-великите поезии разкриват на читателя красотата в нещо толкова просто, че сте го приели за даденост.
Нийл Деграс Тайсън
Поезията е разкриването на чувство, което поетът смята за вътрешно и лично, което читателят разпознава като свое.
Салваторе Куазимодо
Написва се меморандум не за информиране на читателя, а за защита на писателя.
Дийн Ачесън
Една призрачна история, чиято сцена е поставена през дванадесети или тринадесети век, може да успее да бъде романтична или поетична: тя никога няма да постави читателя в позицията да си каже: "Ако не внимавам, нещо от този вид може да ми се случи!"
М. Р. Джеймс
Съвършено невъзможно е да напишеш произведние, което да удовлетворява всички читатели.
Мигел де Сервантес
Уважаеми читателю, традиционните човешки силови структури и тяхното царуване на мрака предстои да станат остарели.
Бъкминстър Фулър
Бих искал да провокирам двусмислени отговори у своите читатели.
Джеймс Елрой
Има такива сърца, читатели, които никога повече не се оправят, след като са счупени. Или ако се оправят, те се излекуват по изкривен и криволичещ начин, сякаш са пришити от небрежен занаятчия.
Кейт Дикамило
Философията третира физиката, където се изисква по-внимателно познаване, тъй като проблемите, които попадат в тази глава, са многобройни... Така че читателят на Ктесибий или Архимед и другите автори на трактати от същия клас няма да може да ги оцени, освен ако не е обучаван по тези предмети от философи.
Витрувий
Пиша за някой, който има свои собствени ограничения. Моят читател има известна трудност с концентрацията, което в моя случай идва от това, че съм зрител на филми.
Мануел Пуиг
Доброто изречение е ключ. Той отключва ума на читателя.
Ерик Хофер
Деля читателите на две категории: тези, които четат, за да запомнят и тези, които четат, за да забравят.
Уилям Лайън Фелпс
Неговите литературни достойнства трябва да бъдат оставени на преценката на читателите; що се отнася до нейната истина, не бива да се колебая да направя увереното твърдение, че от първата до последната дума не съм се насочил към нищо друго.
Йосиф Флавий
Съвсем не съм противник на книги, където се описват необичайни хора в обичайни ситуации. Но като читател и писател са ми много по-интересни обичайни хора в необичайни ситуации.
Стивън Кинг
Най-добрият ефект на всяка книга е, че тя вълнува читателя към самостоятелната активност.
Томас Карлайл
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
12
Следваща