Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Революция" - страница 8
Както при Гугъл така и при всички останали, които се опитват да използват данни, за да разберат света. Революцията на големите данни е по-малко свързана със събирането на все повече и повече данни. Става дума за събиране на точните данни.
Сет Стивънс-Давидовиц
Революциите на моя век, XX век - съветската революция, или китайската, или революциите, които бяха разпалени в Латинска Америка, като например в Куба - се провалиха в по-голямата си част, провал, който беше напълно ясен в края на век.
Стефан Хесел
Иранците започнаха своята конституционна революция през 1906 и скоро след това създадоха своя парламент.
Стивън Кинзър
Като творци и професионалисти, наше задължение е да осъществим собствената си вътрешна революция, частно въстание в нашите собствени черепи. В това въстание ние се освобождаваме от тиранията на консуматорската култура.
Стивън Пресфийлд
Напълно съм наясно с понятието политически революции. В крайна сметка това е, което се надявахме да се случи в СССР и Източна Европа, но това, което всъщност се случи, беше капиталистическа реставрация.
Тарик Али
Мисля, че голямата трагедия на Кубинската революция беше, че тя стана зависима от Съветския съюз и стана зависима от Съветския съюз при един много реакционен бюрократичен режим, воден от Леонид Брежнев.
Тарик Али
Мисля, че кубинците трябва да променят някои от политическите структури там и да допуснат критични гласове, заради себе си, защото ако няма отговорност, революцията напълно ще атрофира.
Тарик Али
Историята поднесе подарък на Ленин в образа на Първата световна война. Той го хвана с две ръце и го използва, за да създаде въстание. Революциите правят историята да се случва. Либерали от всякакъв вид, с редки изключения, се намират от другата страна.
Тарик Али
Дори най-голямата партия не може да "направи" или "открадне" революция, но успехът на такова начинание зависи от способността, яснотата, енергията и целеустремеността на една революционна партия, когато е изправена пред предреволюционна криза.
Тарик Али
Успешните революции са тези, които в крайна сметка заличават всички следи от себе си.
Тери Игълтън
Една от големите промени в основата на Web 2.0 е преходът от създаването на софтуерни артефакти, за което беше революцията на компютъра, към създаването на софтуерни услуги. Това са услуги, които в крайна сметка, ако са успешни, ще изискват умения за работа, мащаб и други подобни.
Тим О'Райли
В основата на всеки голям политически катаклизъм лежи фискална революция.
Тома Пикети
Господ знае, че днес в света има много лоши новини, които да ви свалят, но се случва едно голямо нещо, което ми оставя невероятна надежда за бъдещето, а това е начинаещата революция в глобалното онлайн висше образование.
Томас Фрийдман
Сливането на глобализацията и ИТ революция означава, че новите продукти се въвеждат и извеждат толкова бързо, че компаниите не могат да си позволят да чакат до края на годината, за да разберат дали ръководителят на екипа върши добра работа.
Томас Фрийдман
Когато се опитах да създам нова политическа партия, която подчертах, че това не е моята партия. Вярвам много, че трябва да има революция и това е партия за младите.
Уоле Шоинка
Революцията е дошла не защото убиха Распутин. Тя е дошла много по-рано.
Феликс Юсупов
Когато хората загубиха вяра в своето управление, резултатът е революция.
Филип Марголин
Каквото и друго да е, Божието царство определено не е призив за насилствена революция.
Филип Янси
Всяка революция, която не променила нещо също в нрави и идеи, търпи поражение.
Франсоа Рене дьо Шатобриан
Можете да убиете революционер, но не можете да убиете революция... можете да затворите освободител, но не можете да затворите освобождението.
Фред Хамптън
Изглежда, че умираме. Всичко е приключило. Към всички са свикнали - към любовта, към изкуството, към революцията. Свикнали са един с друг, към факта, че те са обути, облечени, живеещи на топло. От време на време пием чай. Ние се удавяме в ежедневието. Ние сме в дъното.
Аркадий Ваксберг
Хората, които срещам днес, особено журналистите, които ме интервюират, са учудени да чуят, че Ленин всъщност ми е казал, че комунизмът не работи и че революцията се нуждае от американски капитал и техническа помощ.
Арманд Хамър
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
12
Следваща