Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Революция" - страница 12
Нека 90% от руския народ загине. Достатъчно ще бъде само 10% да доживее момента на световната революция.
Владимир Ленин
Всяко временно държавно устройство след революцията изисква диктатура, и при това енергична диктатура.
Карл Маркс
...Насилствената контрареволюция е такъв исторически факт, който или не се преодолява, или се преодолява само с революция.
Карл Маркс
Нека господстващите класи треперят пред комунистическата революция. В нея пролетариите няма какво да изгубят, освен своите окови. А ще спечелят цял свят.
Карл Маркс
Чували ли е някой някога, че великите импровизатори са били също и велики поети? В политиката нещата стоят по същия начин както и в поезията. Революциите никога не се извършват по заповед.
Карл Маркс
Няма революция, която да не ни кара да съжаляваме за предишната.
Николас Гомес-Давила
Аз имам позитивно отношение към революциите, независимо от това, че един историк не би трябвало да забравя какво става след всяка революция. Едни я започват, други я довършват. И обикновено става по-лошо.
Андрей Пантев
Харесват ми мъжете, които поемат отговорност, които се съпротивляват в името на добрата кауза. Обичам революционния дух у хората. Всяка революция е към по-добро, независимо че се дават жертви. Е, добре, крехка ни е демокрацията. Но се просълзих, когато за първи път минах в Гърция само с лична карта.
Латинка Петрова
Във време на революции никога не се издигат така високо, както тогава, когато не знаят накъде вървят.
Максимилиан Робеспиер
Революциите ги наричат "велики" в зависимост от количеството пострадали.
Виктор Шендерович
Забелязал съм, че изключителните мъже, направили революция в дадена област – революция на пръв поглед плод само на личния им гений, – са били подкрепяни от най-благоприятни обстоятелства и от духа на своето време. Известни са опитите, правени преди Вашку да Гама до Западна Индия. Знаем, че много мореплаватели са били убедени в съществуването на големи острови и на континент на запад още преди Колумб да го открие и че самият той е разполагал с картите на един знаменит кормчия, с когото е бил във връзка. Преди кончината си Филип бе подготвил всичко за войната с персите. Доста еретически секти, ожесточени от скандалното поведение на римската католическа общност, предшестваха Лутер и Калвин, та дори и Уиклиф.
Никола дьо Шамфор
Предишна
1
...
9
10
11
12
(Текуща)
Следваща