Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Уважение" - страница 8
По принцип, аудиторията не е достойна за никакво уважение, и всеки професионален политически технолог ще ви го докаже за пет секунди.
Сергей Минаев
Отнасям се с уважение към всеки и приемам всякаква критика - тя ме прави много по-силен и ме кара да прогресирам.
Серхио Рамос
Всяко верую, чиито основни доктрини не включват уважение към вероизповеданията на другите, е просто властната политика, маскирана като философия.
Сидни Харис
За мен кучетата не са учениците, нито тези, които се нуждаят от обучение. За мен кучето е учител на живота, който ни учи на принципите на най-важните морални ценности; честност, почтеност, лоялност, доверие, уважение и любов.
Сизар Милан
Уважение - способността да разпознавате силните и слабите си страни и да се чувствате добре със себе си въпреки слабостите си; и самоактуализация - способността да се опитвате постоянно да се усъвършенствате и да преследвате смислени цели, които водят до по-богат живот.
Стивън Дж. Стейн
Когато превърнем изкуството си в практика, когато направим работното си пространство свещено и влизаме в него ежедневно с уважение и високо намерение, тогава ние издигаме действията си (дори ако се извършват в светската арена на търговията) отвъд егото и над подаръка- дай ми амбиция.
Стивън Пресфийлд
Вярването, че си достоен за любов означава, че вярваш, че заслужавам да се отнасям с мен добре – с уважение и достойнство. Заслужавам да бъда ценен и обожаван от някого. Достоен съм за интимна и пълноценна връзка. Няма да се примиря с по-малко от това, което заслужавам. Ще направя всичко необходимо, за да създам това за себе си.
Сузи Орман
По средата на разговор тя често казва нещо като: "Младите хора са безсърдечни, те вече нямат никакво уважение." Кимам в съгласие с надеждата, че тя ще спре дотук, но тайно съм убеден, че сърцето е същото, както винаги е било; просто има по-малко лицемерие, това е всичко. Младите хора не са естествени егоисти, както и старите хора не са естествено мъдри. Вашата възраст няма нищо общо с това дали сте чувствителни или повърхностни; това е въпрос на пътя, по който поема животът ви.
Сузана Тамаро
Всеки мъж, който сложи чифт ръкавици, заслужава уважение, защото мнозина не биха и мечтали за това. За да влезете там и да отидете един на един, трябва да ви трепери ръката след това. Много мъже не биха се замесили.
Тайсън Фюри
Най-добрият начин да постигнете самоуважение е да направите нещо, достойно за уважение.
Тод Бъкхолдс
Но най-важният урок, с който можете да си тръгнете, е, че идиотите, които ви заобикалят, всъщност изобщо не са идиоти. Вместо това те са личности, достойни за уважение, разбиране и ценени.
Томас Ериксон
Показвам морал и уважение към онези, които избирам.
Уилбър Смит
Най-евтината отстъпка, която ви дава много, е да покажете уважение. Отнасяйте се с другия с достойнството, което очаквате за себе си.
Уилям Ъри
Последните изследвания показват, че страхът от загуба на доверието и уважението на родителите е най-големият фактор за възпиране на употребата на наркотици в юношите.
Франсис Йенсен
Националната образователна система не осигурява образование нито в любов, нито в уважение към другия, нито в самоуважение.
Франсоаз Долто
Винаги сме изпитвали съчувствието на света, но бихме предпочели уважението на света пред съчувствието без уважение.
Ануар Садат
Във всеки брак има такава тема - обичайно не една - за която мъжа никога не напомня на жена си, от уважение към своето уважение спрямо нея.
Арнолд Бенет
Истинското практическо християнство (никога не позволявайте да бъде забравено) се състои в посвещаване на сърцето и живота на Бог; в това да бъде върховно и обичайно управляван от желанието да знае и от склонността да изпълни волята си и в стремежа си под влиянието на тези мотиви да "живее за Неговата слава". Когато липсват тези съществени реквизити, колкото и любезен да е характерът, колкото и достоен за уважение и уважение сред хората, все пак, тъй като не притежава великата отличителна същност, той не трябва да се допълва с името на християнството.
Уилям Уилбърфорс
Гневът не е нито легитимен, нито нелегитимен, смислен или безсмислен. Гневът просто е такъв. Да попитам: "Моят гняв легитимен ли е?" е подобно на въпроса: "Имам ли право да бъда жаден? В крайна сметка току-що изпих чаша вода преди петнадесет минути. Със сигурност жаждата ми не е законна. И освен това, какъв е смисълът да бъда жаден, когато не мога вземете ли нещо за пиене сега?" Гневът е нещо, което изпитваме. Съществува с причина и винаги заслужава нашето уважение и внимание. Всички ние имаме право на всичко, което чувстваме - и със сигурност нашият гняв не е изключение.
Хариет Лернер
Много хора ценят критиката в ранния етап на връзката, но с времето стават алергични към нея. Запомнете това: Никой не може да оцелее в брак (поне не и щастлив), ако се чувства повече съден, отколкото възхитен. Вашият партньор няма да се възползва от вашата градивна критика, ако няма заобикаляща атмосфера на възхищение и уважение.
Хариет Лернер
След като загубиш нечие уважение, най-трудно е да си го върнеш.
Христос Циолкас
Вместо да обвиняваме хората, че не успяват да разберат Аристотелските правила, човек трябва да ги научи с помощта на мелодрама уважение към доброто и красотата.
Шарл Нодие
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
12
Следваща