Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Уважение" - страница 3
Уважението към крехкостта и важността на индивидуалния живот все още е белегът на един образован човек.
Норман Казънс
Независимо от това, имам ли уважение към хората, които вярват в отвъдното? Да, разбира се. Бих могъл да добавя, може би дори нотка на завист също, заради утехата.
Стъдс Търкъл
Мисля, че използването на животни за храна е етично нещо, но трябва да го направим правилно. Трябва да дадем на тези животни достоен живот и да им дадем безболезнена смърт. Дължим на животното уважение.
Темпъл Грандин
Има нещо във възрастта, което винаги, дори и въпреки собствената си независимост, трябва да бъде почитаемо, трябва да създава уважение и да бъдеш третиран зле, за мен е по-лошо, по-жестоко и по-зло от всичко на земята.
Фани Бърни
На първо място имам огромно уважение към здравия разум. Всеки път, когато открием нещо страхотно и то противоречи на здравия разум, по-добре да се върнем в лабораторията и да го проверим.
Хари Харлоу
Може да имате известна арогантност и мисля, че това е добре, но това, което никога не трябва да губите, е уважението към другите.
Щефи Граф
Мисля, че да бъдеш в група, при която хората не се третират като равни и само с общо ниво на приличие и уважение, е наистина неудобно.
Габи Хофман
Обикновено той беше лесен, един от онези момчета с малко уважение към авторитета поради убеждение, че отговорните хора са склонни да правят глупави неща.
Джак Макдевит
Цялата работа с уважението: нужно е да уважаваш този свят и хората около теб, само тогава можеш да очакваш взаимност.
Джеймс Макавой
Ако искате да се отнасям към вашите идеи с по-голямо уважение, намерете няколко по-добри идеи.
Джон Скалзи
Уважението беше спечелено, не се изискваше, но достойнството беше научено чрез пример.
Джули Гаруд
Уважението е пряко следствие от любовта, то е един от най-големите изрази на любовта.
Мигел Руис
Нищо живо никога не трябва да се третира с презрение. Каквото и да е живо, човек, дърво или птица, трябва да бъдат докоснати внимателно, защото времето е кратко. Цивилизацията е друга дума за уважение към живота...
Елизабет Гаудж
Това, което тийнейджърите искат най-много, са социалните награди, особено уважението на техните връстници.
Алисън Гопник
Териториалната държава е толкова древна форма на обществото - тук, в Европа, тя датира от хиляди години - че сега е защитена от святостта на епохата и славата на традицията. Силното религиозно чувство се смесва с уважението и предаността към отечеството.
Кристиан Лоус Ланге
Когато за пръв път видях картина на разпятието, аз изгубих уважение към своите родители. Изведнъж разбрах, че това е именно светът на възрастните – пълен с жестокост и лицемерие.
Вивиан Уестууд
Няма да говоря с неуважение към Републиканската партия. Аз винаги говоря с уважение за миналото.
Удроу Уилсън
На земята няма нищо по-достойно за уважение от ума.
Клод Адриан Хелвеций
Не става дума за победа или загуба, а за любов и уважение.
Макс Лукадо
Съвършената красота вдъхновява същото уважение както и величието.
Морис Дрюон
Никакво приятелство не е възможно без взаимно уважение.
Антон Макаренко
Там където съществуват десетки хиляди предписания, не може да има никакво уважение към закона.
Уинстън Чърчил
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
12
Следваща