Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Уважение" - страница 2
Изтъкнатите със своя талант хора трябва да изразходват времето си така, както го изисква уважението към самите себе си и към потомството. Какво би си помислило за нас потомството, ако ние не му оставим абсолютно нищо.
Дени Дидро
Ние обичаме уважението не заради самото уважение, а заради ползата от него.
Клод Адриан Хелвеций
Приятелството изисква скок, не на вяра, а на уважение.
Марк Кингуел
Гладните мъже нямат уважение към закона, авторитета или човешкия живот.
Маркъс Гарви
Не забравяйте старото правило: кой иска да бъде третиран с уважение от другите, той трябва преди всичко да уважава сам себе си.
Николай Лесков
Въпреки това остава въпросът: как да постигнем баланса между свободата на словото и взаимното уважение в този объркан свят, благословен и прокълнат с незабавна комуникация? Не бива да се борим на огъня с огън, на заплахите със заплахи.
Тимоти Гартън Аш
Ако някой не притежаваше почтеност или уважение, аз не бих позволила на този човек да остане в моя свят.
Габриел Юниън
Любовта е улица с еднопосочно движение. Любовта, както и уважението, е не това което получаваш, а това, което отдаваш.
Грегъри Дейвид Робъртс
Уважението към хората в крайна сметка е уважение към самият себе си.
Джон Голзуърди
Единственият начин да покажем истинско уважение към Бог е да действаме морално, като пренебрегваме съществуването на Бог.
Карън Армстронг
Майка ми ме научи да се отнасям с една дама с уважение.
Крис Браун
Ако Канада иска да оцелее, това може да стане само при взаимно уважение и любов един към друг.
Пиер Елиът Трюдо
Уважението има граници, а любовта - никакви!
Михаил Лермонтов
Олимпизмът се стреми да създаде начин на живот, основан на радостта, открита в усилията, образователната стойност на добър пример и уважение към универсалните основни етични принципи.
Пиер дьо Кубертен
Съвест - това е нашият вътрешен съдия, безпогрешно свидетелстващ за това, доколко нашите постъпки заслужават уважението или порицанието на нашите близки.
Пол-Анри Дитрих Холбах
За да съхраниш уважение към себе си, понякога е необходимо да лъжеш и мамиш.
Робърт Бърнс
Бяхме обединени не само от политическо уважение един към друг, но и от дълбока взаимна симпатия като хора.
Хелмут Кол
Поклонението на героите е развито там, където не е развито уважението към човешката свобода.
Хърбърт Спенсър
Нямам нищо друго освен уважение към теб - и не много от това.
Граучо Маркс
Силен човек, който познава властта през целия си живот, може да загуби уважение към тази сила. Но слабият човек знае стойността на силата.
Джефри Арчър
Жените живеят живот на непрекъснато извинение. Те са родени и израснали, за да поемат вината за поведението на другите. Ако към тях се отнасят без уважение, те си казват, че не са успели да спечелят уважение. Ако съпрузите им не ги харесват, това е така, защото те са непривлекателни.
Джърмейн Гриър
С всички уважения към рая, тук ми харесва.
Колъм Маккан
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
12
Следваща