Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Изследване" - страница 7
Това, което мога да кажа с честност, е, че изследванията ми в Русия и Германия не ми донесоха нищо друго освен влошаване на зрението ми и загуба на години от живота ми. И направих всичко за теб.
Ник Тошес
Човечеството все още харчи за козметика повече пари, отколкото за космически изследвания.
Николай Горкавий
Точно както победоносните Съединени щати присвоиха откритията на Третия райх в областта на ракетната наука и изследването на космическото пространство, експериментите с нацистките наркотици бяха внесени, за да изследват вътрешните светове.
Норман Олер
Аз съм работещ човек. Винаги работя, уча или правя изследвания за моя роман. Дори работя в неделя.
Андреа Хирата
Аз съм писател, който има политика да отделя 90 процента от времето си за изследвания, а останалите 10 процента да пиша.
Андреа Хирата
За съжаление, изследванията се интересуват само периферно от хилядите видове, открити досега и получили непроизносими латински имена. Още безброй видове напразно чакат да бъдат открити.
Петер Волебен
Д-р Ейбрам Хофър от Канада е лекувал 5000 души, диагностицирани с шизофрения, с високи дози мултинутриенти, особено големи дози витамин В3 и витамин С. Неговите публикувани 40-годишни доклади за проследяване разкриват 90% процент на излекуване – дефиниран като свободен от симптоми, способен да общува със семейството и приятелите си и да плаща данък върху доходите. Въпреки този живот на изследвания и резултати, подходът на Хофър към шизофренията е до голяма степен изолиран.
Патрик Холфорд
Фюрерът е първият държавник в световната история, който не само признава и разбира постиженията на изследванията в областта на расовата чистота и генетиката, но ги е издигнал като водещ принцип в правораздаването. За него нищо не е по-важно от здрава нация.
Петер Надаш
Либералите са измислили цели специалности в колежа - психология, социология и женски изследвания, за да докажат, че нищо не е виновно.
Патрик О'Рурк
Забравили сме, че децата са създадени от природата да се учат чрез самоуправляваща се игра и изследване и затова, все повече и повече, ги лишаваме от свободата да учат, вместо това ги подлагаме на досадни и болезнено бавни методи на обучение, измислени от тези, които ръководят училищата.
Питър Грей
Самообразованието чрез игра и изследване изисква огромно количество непредвидено време - време, за да се направи каквото се иска, без натиск, преценка или натрапване от авторитетни фигури. Това време е необходимо, за да се сприятеляваме, да играем с идеи и материали, да преживяваме и да преодоляваме скуката, да се учим от собствените си грешки и да развиваме страсти.
Питър Грей
Въпреки че страданието и травмата не са идентични, прозрението на Буда за същността на страданието може да предостави мощно огледало за изследване на последиците от травмата в живота ви. Основното учение на Буда предлага насоки за излекуване на нашата травма и възстановяване на чувството за цялост.
Питър Левин
Травмите и сексуалното насилие са два от най-належащите ни човешки и обществени проблеми. Те трябва да бъдат изучавани чрез безпристрастно научно изследване, а не поляризирани от истерия и политика.
Питър Левин
Хората се раждат с твърд морал: чувството за добро и зло е заложено в костите. Знам, че това твърдение може да звучи странно, но сега е подкрепено от изследвания в няколко лаборатории.
Пол Блум
Открих, че най-добрите идеи обикновено идват, не когато човек активно се стреми към тях, а когато е в по-спокойно състояние... Правех дълги самотни разходки в неделя, по време на които имах склонност да преглеждам текущата ситуация по спокоен начин. Такива поводи често се оказваха ползотворни, въпреки че (или може би защото) основната цел на разходката беше релаксация, а не изследване.
Пол Дирак
Надеждите винаги са придружени от страхове, а в научните изследвания страховете могат да станат доминиращи.
Пол Дирак
Физикът, в своето изследване на природните явления, има два метода за постигане на напредък: (1) методът на експеримента и наблюдението и (2) методът на математическите разсъждения. Първото е просто колекция от избрани данни; последното позволява да се направят изводи за резултати за експерименти, които не са били извършени. Няма логична причина вторият метод изобщо да е възможен, но на практика е установено, че той работи и има разумен успех.
Пол Дирак
Нямам абсолютно никакъв страх от смъртта. От моето изследване на близки до смъртта и моите лични преживявания, според мен смъртта е просто преход към друг вид реалност.
Реймънд Мууди
Изследванията показват, че тестовете тип IQ представляват около 10% от вариацията в това колко успешни са хората в различни аспекти на живота си на възрастни.
Робърт Дж. Стърнбърг
Светът подкрепя многомилионна индустрия за изследване на интелигентност и способности, но на практика не отделя нищо, за да определи защо тази интелигентност се пропилява, като участва в невероятни, спиращи дъха актове на глупост.
Робърт Дж. Стърнбърг
Разберете какво е наистина важно за вас. Изследванията показват, че хората с постоянно високи оценки на щастието приоритизират живота си според нещата, които ценят. Те са разработили най-важното за тях и не си позволяват да се отклоняват.
Робърт Холдън
Икономистите винаги трябва да са подготвени за изненади: те намират много в опит да намерят ред във вселената на своето изследване.
Саймън Кузнец
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
12
Следваща