Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Изследване" - страница 5
В собствените си изследвания, когато работя с уравнения, никога не се чувствам така, сякаш наистина разбирам какво правя, ако за разбирането си разчитам единствено на математиката. Трябва да имам визуална картина в съзнанието си. Непрекъснато превеждам от математиката в някаква интуитивна картина на окото.
Брайън Грийн
Преживяваме една забележително привилегирована епоха, когато определени дълбоки истини за Космоса все още са в обсега на човешкия дух на изследване.
Брайън Грийн
Ако не бях писател, щях да отделя повече време да правя нещата, които вече правя, които включват изследвания в областта на физиката, преподаване и ръководене на нестопанска организация с мисия да овластявам жените в Камбоджа.
Алан Лайтман
Изследванията показват, че хората обикновено не са наясно с причините, поради които правят това, което правят, но когато са помолени за причина, те лесно предоставят такава.
Даниел Гилбърт
Мозъчните изследвания на умствените тренировки, при които поддържате един-единствен избран фокус, показват, че колкото повече се откъсвате от това, което ви разсейва и се фокусирате върху това, върху което трябва да обърнете внимание, толкова по-силна става тази мозъчна верига.
Даниъл Голман
Когато правите трансплантация на бъбреци, трябва да разберете кой може да обменя бъбреците с кого, като правите кръвни изследвания, за да сте сигурни, че е вярно. Не можете просто да работите върху предварителните данни. След това трябва да организирате логистиката.
Алвин Рот
Всеизвестно на Уолстрийт е истината, че първоначалните изследвания са свързани с поддържането на живота. Сериозните изследвания могат да бъдат лоши за бизнеса, както и скъпи.
Алекс Беренсън
За мен писането е изследване; и през повечето време се изненадвам къде ме отвежда пътуването.
Джак Дан
Липсата на увереност, понякога редуваща се с нереалистични мечти за героичен успех, често води до отлагане и много изследвания предполагат, че прокрастинаторите са самоинвалиди: вместо да рискуват да се провалят, те предпочитат да създадат условия, които правят успеха невъзможен, рефлекс, който разбира се създава порочен кръг.
Джеймс Суровецки
Ще бъда отхвърлен, ако оставя впечатлението, че животът ми е бил изцяло зает с научни изследвания.
Дъглас Норт
В продължение на десетилетия изследванията ми бяха движени от нерешени проблеми в макроикономиката: главно теория на растежа и теория на заетостта.
Едмунд Фелпс
Статистическите изследвания са навсякъде по въпроса за плюсовете и минусите на повишаването на минималната заплата.
Едмунд Фелпс
Западняците често хвалят децата си като "талантливи" или "надарени", докато азиатските родители подчертават значението на упоритата работа. И всъщност изследванията, проведени от психолога от Станфорд Карол Двек, установиха, че начинът, по който родителите предлагат одобрение, влияе върху начина, по който децата се представят, дори върху начина, по който се чувстват към себе си.
Ейми Чуа
Като цяло се опитваме да имаме ситуация, при която човекът е здрав, така че да не се смущавате от болести. Това означава, че здравите индивиди даряват своите кръвни проби за изследванията.
Елизабет Блекбърн
Голяма част от работата, която правя в работата си, е да мисля дали връзките, които виждаме в данните, са каузални, за разлика от просто отразяване на корелации. Именно тези въпроси възникват при оценяването на изследвания в областта на общественото здраве.
Емили Остер
Мисля, че обучението на архитекти ви позволява да видите какво ще се случи десет години преди време, или двадесет. Не се досещате, не е интуитивно, основава се на изследвания - и може да грешим.
Заха Хадид
Очевидно е, че всеки и всички пътища трябва да бъдат отворени за изследовател по време на действителния ход на неговите изследвания.
Карл Вайерщрас
Изследванията показват, че повечето жени искат мъжът им да печели повече от тях.
Лора Шлезинджър
Най-накрая ще се откажа от моите измамни хипотези, ще се върна към представите за себе си като човек на по-конвенционалните обстоятелства и ще се съсредоточа върху математическите изследвания.
Джон Наш
Мъжество спрямо истината - това е първото условие за философското изследване.
Георг Хегел
Лев Матвеевич (Зелений), по моя молба за мен и за моите колеги от постоянните членове на Съвета за сигурност, наскоро прочете поредица от лекции по проблемите на произхода на Вселената, на планетарните изследвания, на изследване на Слънцето, взаимодействието на Слънцето, Земята и други планети. Много интересно и полезно.... Лев Матвеевич каза много интересни неща, включително, че след седем милиарда години Слънцето ще спре да съществува и ще се превърне в някакво бяло джудже. Подобна перспектива е много тъжна, макар и далечна.
Владимир Путин
Аз съм привърженик на ембрионалните изследвания на стволови клетки. Мисля, че има много важни морални, а също и религиозни въпроси, които са поставени под въпрос в дебата за изследване на ембрионални стволови клетки.
Майкъл Сандел
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
12
Следваща