Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Изследване" - страница 3
Последните изследвания в социалната психология показаха, че щастливите хора не са хора, които имат повече; по-скоро те са хора, които са доволни от това, което вече имат. Щастливите хора се занимават със задоволяване през цялото време, дори и да не го знаят.
Даниел Левитин
Този необичаен и изключително успешен вид прекарва много време в изследване на по-висшите си мотиви и еднакво време, пренебрегвайки основните си.
Дезмънд Морис
В моето изследване най-интересното ми беше колко обичайна и обикновена магия беше на хората в миналото.
Дейвид Лис
Именно тази концепция за единството на човешката кариера е може би най-голямото постижение на историческото изследване, тъй като е спечелила място, аналогично на това на естествената наука.
Джеймс Хенри Брестед
В момента сме в работата си, когато вече не можем да пренебрегваме империите и имперския контекст в нашите изследвания.
Едуард Саид
Когато питаме за общите форми на икономическите явления, за техните еднообразия или за ключ към тяхното разбиране, ние ipso facto показваме, че желаем в този момент да ги разглеждаме като нещо, което трябва да се изследва, да се търси, като "неизвестен"; и че искаме да ги проследим до сравнително "познатото", точно както всяка наука се занимава с обекта си на изследване.
Йозеф Алоиз Шумпетер
Обосновката в естествените науки, която получих в хода на медицинските си изследвания, включително предварителни изпити по ботаника, зоология, физика и химия, трябваше да стане решаваща за определяне на тенденцията в моята литературна работа.
Йоханес Йенсен
Изглежда, че малките деца се учат с кого да споделят тази играчка и да измислят как тя работи, докато юношите изглежда изследват някои много дълбоки и задълбочени въпроси: Как трябва да работи това общество? Как трябва да работят взаимоотношенията между хората? Изследването е: Кой съм аз, какво правя?
Алисън Гопник
Повечето хора ще се съгласят с правото на учения да изследва повечето аспекти на материалната вселена; но има някои, които поставят под съмнение приложимостта на научните методи за изследване на човешкото сексуално поведение... Все едно на диетолога и биохимика е отнето правото да анализират храните и процесите на хранене, защото готвенето и правилното сервиране на храна може да бъде оценено като изящно изкуство и тъй като яденето на определени храни се счита за въпрос на религиозна регулация.
Алфред Кинси
Мисля, че връзката между двама състезатели от най-високо ниво, които са съперници, е една от най-очарователните човешки взаимоотношения за изследване. Винаги е на един атом от това да бъде трагедия.
Крис Клийв
Има два метода за литературно изследване на всяка книга - първият е изследването на нейната мисъл и емоция; втората само тази на нейната изработка. Студент по литература трябва да изучава част от Библията и от двете гледни точки.
Лафкадио Хърн
Голяма част от времето ми за изследване е прекарвано в блянове - да разказвам на въображаема възхитена публика от лаици как да разбере някаква трудна научна идея.
Ленард Съскинд
Научните принципи и закони не лежат на повърхността на природата. Те са скрити и тррябва да бъдат изтръгнати от природата чрез активни и сложни техники на изследване.
Джон Дюи
Изкуството на театъра е действието. Това е изследване на ангажираността. Самата дума е действие. Да "кажеш" думата, така че да я направиш чуваема и разбираема за всички в театъра, е именно ангажираност; това е висше изкуство: да видите едно човешко същество да говори от сцената на хиляди други, подобни на него, казвайки: "Тези думи, които говоря са "истина", а не нещо приблизително. Те са Божията истина и аз ги потвърждавам с моя живот", което актьорът прави на сцената.
Дейвид Мамет
Научното изследване е четири неща: ум, който мисли, очи, които виждат, машини, с които се измерва, и четвърто, пари.
Алберт Сент-Дьорди
Тези, които казват, че изследването на науката прави човека атеист, трябва да са доста глупави хора.
Макс Борн
Последното приключение, останало на тази планета, е творчеството, защото сме били навсякъде. Не е останало много за изследване. Но има много изследвания в човешкото въображение.
Вим Вендерс
Все по-голям брой изследвания показват, че много от здравословните проблеми, свързани с яденето на говеждо месо, наистина са проблеми с говеждото, хранено с царевица.
Майкъл Полан
Кариерата ми в академичните изследвания не се занимава с активно управление на ценни книжа. Опитах се да разбера връзките между риска и връщането; също така ценообразуването на деривативни ценни книжа.
Майрън Сколс
Внимателното изследване ще покаже, че повечето "кризисни ситуации" са възможности или да напреднете, или да останете там, където сте.
Максуел Малц
Всяко добро изследване - независимо дали за наука или за книга - е форма на мания.
Мери Роуч
Да, парите могат да бъдат по-добре похарчени на Земята. Но би ли било? Откога парите, спестени от правителството, са изразходвани за образование и изследвания на рака? Винаги се пилее. Да пропилеем малко на Марс. Хайде да излезем и да играем.
Мери Роуч
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
12
Следваща