Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Изследване" - страница 11
Тъй като царевицата стана важна за човешката храна в световен мащаб, съвременните селскостопански изследвания за отглеждане на царевица продължиха отглеждането на царевица, започнато преди хиляди години в Централноамериканските планински райони.
Елизабет Блекбърн
Монотонна работа, обмислени изследвания, текстове и формули, преподаване в малки групи, бягане на дълги разстояния са полето на енергия за интроверта.
Елизавета Романцева
И, странно, но вярно, изследванията показват, че по време на фазите на отслабване на Аткинс, ако ядете наситени мазнини, колкото по-малко въглехидрати ядете, толкова повече намалявате нивата на наситените мазнини в кръвта си.
Ерик Уестман
Книгите са опасни. Всеки текст страда от синдром на непогрешимост. За мен и за вас е много лесно да се объркате, да възприемете определени идеи като неоспорими фактори, ако не е възможно да се проведат подходящи изследвания.
Ерика Суайлър
Науката е съмнение, тя е изследване.
Жорж Шарпак
Картините само някога са били начини за изследване на архитектурата. Не ги възприемам като изкуство.
Заха Хадид
Човечеството подготвя експедиция до Марс, но днес все още няма технология за пълно изследване на дъното на океаните, моретата и дори малките езера. Понякога остава само да предполагаме, какви неща пазят в себе си тези бездни.
Игор Прокопенко
Като се ангажираме с когнитивна преоценка и си разказваме различна история за случващото се, можем да подкопаем цялата парадигма на волята. Някои изследвания показват, че силата на волята е като мускул и се уморява от прекомерна употреба. Но той се изчерпва само ако има борба. Игрите променят борбата с нещо друго. Те правят процеса забавен и както показа Мишел в своето изследване, ние сме в състояние да продължим много по-дълго и без същото ниво на изчерпване на волята, стискаща зъбите.
Ерик Баркър
Мирът привлича сърцата; изследвания към мозъка. И двете са необходими, наистина необходими. Но също толкова необходима е валидна връзка между мозъка и сърцето. И това, накратко, е това, което са изучаването на мира и мирната практика.
Йохан Галтунг
Ново изследване на когнитивното функциониране - как работи мозъкът - доказва, че точките са най-малко ефективният начин за предоставяне на важна информация.
Кармайн Гало
Изследванията показват, че ако хората говорят и слушат съмишленици, те стават по-догматични, по-унифицирани и по-екстремни. Персонализираните преживявания във Фейсбук са хранителна среда за неразбиране и неправилна комуникация по политически линии и в крайна сметка за екстремизъм.
Кас Сънстейн
Успешните творчески възрастни изглежда съчетават широкообхватното изследване и откритостта, които виждаме при децата, с фокуса и дисциплината, които виждаме при възрастните.
Алисън Гопник
Въображаемите приятели са една от по-странните форми на игра на преструвки в детството. Но изследването показва, че въображаемите приятели всъщност помагат на децата да разберат другите хора около тях и да си представят всички много начини, по които хората биха могли да бъдат.
Алисън Гопник
Някои учени се колебаят да продължат в дадена област на изследване веднага щом приложението й стане очевидно. Този отказ да се прилага знание, когато то съществува обаче ни се струва толкова нереалистично, колкото и опитът да се прилага знание, преди то да съществува.Някои учени се колебаят да продължат в дадена област на изследване веднага щом приложението й стане очевидно. Този отказ да се прилага знание, когато то съществува обаче ни се струва толкова нереалистично, колкото и опитът да се прилага знание, преди то да съществува.
Алфред Кинси
Има много изследвания, които предполагат по-висок процент на креативност в биполярните от общата популация.
Кей Редфийлд Джеймисън
Ако нямате добре обмислена мечта, можете да започнете, като разберете къде искате да отидете. Ако не можете да видите себе си справедливо или точно представени в общността, в която живеете (от ресторанти до универсални магазини до избор на дрехи до разговори на масата за вечеря) и нищо там не ви кара да се чувствате будни или живи, предлагам ви да започнете да правите някои изследвания върху някои други общности.
Кели Кътроун
Не създадохме големи, авангардни отдели за софтуерни изследвания, изолирани от и със слаба връзка с дизайнерите и инженерите, отговорни за създаването и доставката на истинските продукти.
Кен Косиенда
Изследването на реалната история ме научи да бъда по-смел и по-въображаем в изграждането на фентъзи светове и писането на фентъзи герои, да търся маржовете на историята и забравените приказки, които осветяват цялата, сложна истина за нашата опорочена, но чудна природа като вид.
Кен Лиу
Обичам науката. Мразя предположението, суеверието, преувеличението и фалшифицираните данни. Покажете ми изследванията, покажете ми резултатите, покажете ми заключенията - и след това ми покажете някои квалифицирани партньорски отзиви за всичко това.
Клер Лазебник
Все още ме учудва, че хората прекарват повече време в изследване на ново превозно средство, отколкото в религията, на която поверяват душите си.
Лариса Йон
Не съм голям фен на изследванията, но понякога ти хрумва идея и тогава разбираш, че не знаеш нищо.
Лиза Лутц
Докато Ксеркс виждат независимостта като сила, милениалите виждат сътрудничеството като сила. Всъщност, нашето изследване ни казва, че милениалите решават дали да останат в нова култура въз основа на това дали се чувстват свързани или не.
Лин К. Ланкастър
Предишна
1
...
9
10
11
(Текуща)
12
Следваща