Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Изследване" - страница 10
Отидох със старата поговорка, че трябва да напишеш това, което знаеш. Това, което знаех, беше Великобритания от 18 век, така че реших, че ще направя, е да напиша роман, базиран на моето изследване на дисертацията.
Дейвид Лис
Представените в тази книга идеи завършват вековни изследвания, поставящи под въпрос модела на калориен баланс на затлъстяването, и представляват фундаментално различен начин да разберем защо напълняваме и какво можем да направим за това.
Дейвид Лудуиг
Макроикономиката е анализ на икономиката като цяло, изследване на общото търсене и предлагане. На най-широко ниво макроикономистите искат да разберат защо някои страни растат по-бързо от други и кои правителствени политики могат да помогнат за растежа.
Алекс Беренсън
Микроикономиката е изследване на това как конкретният избор, направен от бизнеса, потребителите и правителствата, влияе на пазарите за различни стоки и услуги. Например, микроикономист може да проучи как ценовите промени влияят върху продажбите на ябълки спрямо портокалите.
Алекс Беренсън
Има постоянно напрежение в катеренето и всъщност всички изследвания, между това да се натиснете в непознатото, но да се опитате да не натискате твърде далеч. Най-доброто, което всеки от нас може да направи, е да стъпва внимателно по тази линия.
Алекс Хонълд
Единственият начин да избегнете грешките е да ги откриете, а единственият начин да намерите грешка - да бъдете свободни в изследванията.
Робърт Опенхаймер
Изследванията показват, че искрените положителни чувства - като любов, грижа, благодарност, признателност, състрадание или радост - изглаждат сърдечния ни ритъм в хармоничен последователен модел.
Джед Даймънд
Университетските биолози, работещи с инфекциозни вируси, разполагат с херметически затворени помещения, за да гарантират, че обектите на изследването им няма да избягат от лабораторията и да навредят на населението като цяло. За съжаление на икономическите отдели не се налагат такива предпазни мерки.
Джеймс Рикардс
След това проучванията започнаха да показват, че всички от цигулари до таксиметрови шофьори подобряват съответните мозъчни области с нови клетки и връзки, точно както ние изграждаме мускули с физически упражнения. Изследването на Лазар показа, че медитацията може да направи и това. За първи път беше възможно да се обясни как практиката може да промени трайно психологията и физиологията.
Джо Марчант
Това, което мисля, че е критично важно, е, че има много изследвания за това как молитвата въздейства върху болните хора, много проучвания и знам в живота си, че моите молитви са получили отговор.
Джон Асараф
Изследвам, пиша, пътувам и преподавам. Рядко уреждам свободно време. Ако не изпълним дните си с действия с висок приоритет, те ще изпълнят действия с нисък приоритет. Бих предпочел да живея живота си според най-високите си приоритети и да правя това, което обичам, което отново е изследване, писане, пътуване и преподаване. Това е моята мисия и призвание. Това е, което ме вдъхновява. Това е моята съдба.
Джон Демартини
Има природа и подхранващи компоненти за почти всяко поведение, което човек изпитва. Усилията за изследване се крият само в намирането на съответните проценти, а не върху някаква абсолютна стойност. Това е една от причините поведенческите учени да бъдат наистина добри статистици.
Джон Медина
Имам голямо доверие в човешкото любопитство - въпреки че не знам какво е любопитство от биологична гледна точка. Една от характеристиките му трябва да бъде готовността за изследване.
Джон Медина
Казано направо, изследванията показват, че не можем да изпълняваме много задачи. Биологично не сме способни да обработваме едновременно богати на внимание данни.
Джон Медина
Амбицията ми беше да приложа към медицината химически подход. Направих това чрез химическа манипулация на вируси и химически начини на мислене при биомедицински изследвания.
Джонас Солк
Един от отличителните белези на екипа е това чувство да търсиш грешка. Това е любознателността и чувството за изследване. Става дума за това да се вълнуваш да грешиш, защото тогава си открил нещо ново.
Джони Айв
Основното прозрение, получено от интердисциплинарните изследвания, е връщането към специализацията.
Джордж Стиглър
Обичам да пиша за места, които добре познавам. Изследванията са най-малкото ми любимо нещо, тъй като отнема време от историята, но не мога да пиша за място, което никога не съм преживявала.
Дикси Браунинг
Здравата икономика трябва да има както концептуални, теоретични изследвания, така и приложни, емпирични изследвания.
Едмунд Фелпс
Систематичното изследване на масовата психология разкри пред учениците възможностите на невидимото управление на обществото чрез манипулиране на мотивите, които задействат човека в групата.
Едуард Бернайс
В крайна сметка властта не е само военна сила. Това е социалната сила, която идва от демокрацията, културната сила, която идва от свободата на изразяване и изследване, личната власт, която дава право на всеки арабски гражданин да чувства, че той или тя всъщност е гражданин, а не само овца в някакво велико овчарско стадо.
Едуард Саид
Обикновено не се налага да правя много изследвания в работата си, тъй като пиша за нещо, с което вече съм запознат.
Ейми Блум
Предишна
1
...
9
10
(Текуща)
11
12
Следваща