Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Изследване"
Ако вие крадете от един автор, това е плагиатстване; ако е от много - това е изследване.
Уилсън Мизнър
Научните изследвания са изпреварили духовното развитие. При нас има управляеми ракети и неуправляеми хора.
Мартин Лутър Кинг
Старостта е времето, когато свещите на тортата за рождения ден струват повече от самата торта, а половината от урината отива за изследвания.
Фаина Раневска
Писането е изследване. Започваш от нищо и се учиш, докато се движиш.
Едгар Лорънс Доктороу
Упорството в научните изследвания води към това, което аз обичам да наричам инстинкт за истина.
Луи Пастьор
Изследването създава ново знание.
Нийл Армстронг
Страхът от Бога не е началото на мъдростта. Страхът от Бога е краят на мъдростта. Скептицизмът и съмнението водят до изследвания и проучвания, а проучването е вече началото на мъдростта.
Кларънс Дароу
Езикът - това е историята на народа. Езикът - това е пътя на цивилизацията и културата... Ето защо изследването и опазването на руски език не е празно занятие от нямане какво да се прави, а необходимост.
Александър Куприн
Въпреки че съм имал успех в изследванията си и когато бях луд, и когато не бях, в крайна сметка чувствам, че работата ми би била по-уважавана, ако мислех и е действах като "нормален" човек.
Джон Наш
Единствените пътища на изследване, за които трябва да се мисли: едно, че е и че не е възможно да не бъде, това е пътят на убеждаването (защото истината е неин спътник); другото, че не е и че не трябва да бъде - това, което ви казвам, е път, който е напълно непознат.
Парменид
В съответствие с предходните изследвания върху математическите принципи, нека бъдат направени бронзови съдове, пропорционални на размера на театъра, и нека бъдат така оформени, че при докосване да могат да произвеждат една с друга нотите на четвъртата, петата, и така нататък до двойната октава.
Витрувий
Либералното образование формира... едно тяло. Следователно тези, които от невръстни години получават обучение в различните форми на обучение, разпознават един и същи печат върху всички изкуства и общуването между всички изследвания и така по-лесно ги разбират всички.
Витрувий
Някой каза, че писането е лесно, просто сядате на пишещата машина и отваряте вена. Зависи от книгата. За някои, трябва да направя доста изследвания, които ми харесват. Други са много по-близки до мен.
Ан Ривърс Сидънс
Интернет е голяма благодат за академичните изследвания. Отминаха дните, прекарани в прашни библиотечни библиотеки, търсейки статии от списания. Много статии са достъпни безплатно за обществеността в списания с отворен достъп или като предпечатки на уебсайта на авторите.
Ник Бостром
Проектирането е въпрос на концентрация. Влизате дълбоко в това, което искате да направите. Става въпрос за интензивни изследвания, наистина. Концентрацията е топла и интимна и подобна на огъня вътре в земята - интензивен, но не изкривен. Можете да отидете на място, наистина да го почувствате в сърцето си. Всъщност е красиво усещане.
Петер Зумтор
Мярката за величие на една научна идея е степента, до която тя стимулира мисълта и открива нови линии на изследване.
Пол Дирак
Голяма част от моите изследвания във физиката се състоят в това, че не се стремя да реша някакъв конкретен проблем, а просто да изследвам математически уравнения от вид, който физиците използват, и да се опитвам да ги съчетая по интересен начин, независимо от всяко приложение, което работата може да има имат. Това е просто търсене на красива математика. Може по-късно да се окаже, че има приложение. Тогава човек има късмет.
Пол Дирак
Трябва да направя по-близки изследвания и проверка на фактите за научната фантастика. Това обаче не означава, че писането на добра фантазия не включва добро изследване.
Сара Зетел
Митология, наука, изследването на космоса, това са теми, които ме очароваха от ранното ми детство. И те винаги бяха някак свързани с музиката, която пиша.
Вангелис
Самата идея, че има някакъв конфликт между науката и религията, е напълно погрешна. Науката е метод за изследване на опита... Религията е основната, необходима интернализация на нашата система от по-постоянни ценности.
Карол Куигли
След години работа в двете области на изследване стигнах до извода, че социалните науки се различават по много важни начини от естествените науки, но че едни и същи научни методи са приложими и в двете области и наистина, че не е много полезна работа може да се направи във всяка една област, с изключение на научни методи.
Карол Куигли
Всеки трябва да знае, че повечето изследвания в областта на рака до голяма степен са измама и че големите организации за изследване на рака са лишени от задълженията си към хората, които ги подкрепят.
Лайнъс Полинг
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
12
Следваща