Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Разговор" - страница 4
Тя винаги носеше книга, в случай че трябва да прочете няколко страници, за да избегне нежелания разговор.
Чарлз Фрейзър
Няколко пъти съм разговарял с Шварценегер. Удивително е че ние мислим практически еднакво. Нашият разговор, навярно, е бил най-скучният разговор на света. "Така е, Чък". "Съвършенно вярно, Арни".
Чък Норис
Има два начина за разговор. Единият е лесният начин, където говорите леко, а другият е обмисленият начин. Обмисленият начин е това, на което съм поставил името си.
В. С. Найпол
Мога да ти обещая книги и разговори и цялото си сърце.
Габриел Зевин
Често като интервюиращ, особено когато говорите с добре видими хора, известни личности и е известно, че са се случвали негативни неща, те не искат да говорят за това или трябва наистина да се справите. Трябва внимателно да изградите разговора, така че те да се чувстват достатъчно отворени, за да обсъдят с вас някои от тези неща.
Дейв Ицкоф
Той обичаше да чете с тишината и златистия цвят на уискито като негови спътници. Харесваше храна, хора, разговори, но четенето беше неизчерпаемо удоволствие. Каквито бяха радостите от музиката за другите, думите на страница бяха за него.
Джеймс Солтър
В семейството баща ми е световен шампион по прекратяване на разговори.
Джонатан Сафран Фоер
Винаги, когато четете книга или провеждате разговор, опитът причинява физически промени в мозъка ви. Малко е страшно да си мислиш, че всеки път, когато си тръгнеш от среща, мозъкът ти се е променил, понякога трайно.
Джордж Джонсън
Молитвата е разговор с Бог. Бог познава сърцето ви и не се интересува толкова от думите ви, колкото от отношението на сърцето ви.
Джош Макдауел
Знаем, че хората са по-малко отворени в разговорите, ако другият разговарящ сложи мобилен телефон на масата. Дори и да е изключен. Знакът е достатъчен, за да затвори ума и да направи потенциалния клиент или любовник по-малко вероятно да направи това, което поискате. Когато хората осъзнаят това, те ще започнат да прибират телефоните или да ги изключват.
Дъглас Рушкоф
В идеалния случай бих искал да прекарам две вечери седмично в разговор с Пруст и още една за разговор със Светия Дух.
Една О'Брайън
Понякога няма нищо по-трудно от разговора с човек, който притежава цялата сила на мълчанието.
Елизабет Костова
Филмите са в много по-дълъг продуцентски разговор, преди дори актьор да участва. Винаги съм мислил за актьорите като за последно парче от пъзела - значи си инструмент.
Елизабет Олсън
Децата, които не подслушват разговорите на възрастните, са обречени на детство в невежество.
Кели Армстронг
Но идва момент, когато меката сила или разговорът със зло няма да работи, където, за съжаление, твърдата сила е единственото нещо, което работи.
Колин Пауъл
Хората водеха дълги разговори с него, само за да разберат по-късно, че той не е говорил.
Лаура Хиленбранд
Имам магически ум, с който искам да кажа, че виждам и чувам малки неща - снимки, фрагменти от разговор - и ги съхранявам далеч за бъдеща употреба.
Лори Греъм
Искреността и разговорите за чувства водят само до едно. До катастрофа.
Маргарет Атууд
Говори само това, което може да донесе полза на тебе или на другите и избягвай дребнавите разговори.
Стоунуол Джаксън
Никога не обсебвай целия разговор само за себе си. Говори колкото се може по-малко за себе си и за приятелите си.
Стоунуол Джаксън
В човешките отношения най-важен е разговорът, но хората вече не го правят – не сядат, за да говорят или за да слушат другите. Ходят на театър, на кино, гледат телевизия, слушат радио, четат книги, но почти не разговарят. Ако искаме да променим света, трябва да се върнем във времето, когато войните са се събирали около огъня и са си разказвали истории.
Паулу Коелю
Истинското изкуство на разговора не е само да кажеш правилното нещо на правилното място, но и да премълчиш погрешното в момент на изкушение.
Дороти Невил
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
12
Следваща