Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Четене" - страница 9
Актът на четене е толкова интимен, че читателите са непредвидими.
Чарли Хюстън
Отдайте се на четене. ... Трябва да четете. Откажете се, доколкото желаете, от леката литература, но изучавайте колкото е възможно повече здрави богословски произведения, особено пуританските писатели, и изложенията на Библията.
Чарлс Х. Спърджън
Тук е проблемът: живеем във време, когато актът на четене се променя. Естеството на вниманието на читателя се променя. Способността за дълбока литературна ангажираност се променя.
Аяд Актар
Не спирайте сега. Продължавай! Бъдете читатели през целия си живот. И не забравяйте, библиотекарите и учителите могат да ви помогнат да намерите правилните книги за четене.
Бевърли Клиъри
Развитие на навика към четене, е основа на любовта към книгата - това е най-доброто което може да направи училището.
Бел Кауфман
За мен четенето на книги и писането им са обвързани. Думите на други писатели ме учат и ме освежават и вдъхновяват.
Бетси Байърс
Няма нищо по-полезно от четенето за хора, които са били погребани живи - тогава собствените проблеми изглеждат дреболия.
Бил Брайсън
Никакво четене или запаметяване няма да ви направи успешни в живота. Разбирането и прилагането на мъдрата мисъл е от значение.
Боб Проктър
Любовта към четенето може да бъде заразна.
Брандън Мъл
Този ненаказан порок, четенето.
Валери Ларбо
Градовете често са сравнявани с езика: казва се, че можете да прочетете един град, както четете книга. Но метафората може да бъде обърната. Пътуванията, които правим по време на четене на книга, проследяват по някакъв начин личните пространства, които обитаваме. Има текстове, които винаги ще бъдат нашите задънени улици; фрагменти, които ще бъдат мостове; думи, които ще бъдат като скелето, което защитава крехките конструкции.
Валерия Луизели
Четенето на книги е най-красивото забавление, което човечеството е измислило.
Вислава Шимборска
Чета Сенкевич. Какво мъчително четене. Какъв мощен гений! И никога не е имало такъв първокласен писател от второкласния клас.
Витолд Гомбрович
Да ме пренесат в друг свят е много любимата ми част от четенето.
Айобами Адебайо
Четенето е трудно. Хората просто не са предназначени да четат повече. Ние сме в постграмотна епоха. Знаете ли, визуална епоха. Колко години след падането на Рим трябваше да се появи Данте? Много, много години.
Гари Щейнгарт
Полезно е да получите обратна връзка за работата си и мисля, че научавате много от четенето на работата на други хора и отзивите им.
Гейл Хъниман
Утринното четене на вестник - своего рода реалистична утринна молитва.
Георг Хегел
Дейностите, които насърчават лутането на ума, като четене на литература, разходка, упражнения или слушане на музика, са изключително възстановителни.
Даниел Левитин
Четенето дава повод за уединени, или може би създава усещане за уединение.
Алберто Мангел
В рамките на християнската традиция фундаментализмът възниква през 19 век като опит да се отблъсне срещу модерните четения на Библията, които предполагат, че всичко в текста не е вярно в някакъв буквален смисъл.
Джей Парини
Най-лошото, което можете да кажете за либертарианците, е, че те са интелектуално незрели, замръзнали в мирогледа, много от тях погълнати от четенето на романи на Айн Ранд в гимназията. Подобно на други идеолози, либертарианците реагират на неспособността на света да се съобрази с техния модел, като питат къде светът се обърка.
Джейкъб Уайсбърг
Актьорството ми носи много пари, но удоволствието от него е много по-малко, от четенето на Фолкнър.
Джеймс Франко
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
12
Следваща