Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Четене" - страница 7
Да съществува завинаги в умовете на другите, оживявайки отново и отново с всяко четене...
Мурат Гюлсой
Чета все по-добре и по-бързо и по-бързо, чета така, сякаш животът ми зависи от това, четенето е единственият ми талант, ако някой ми каже, че вече нямам право да чета щях да имам криза от инсулт и щях да умра.
Нанси Хюстън
Трудът на четенето за него не беше труд, а неизчерпаемо наслаждение.
Николай Гарин
Избирайте книги за свое и от другите четене - не само наука, но и изкуство.
Николай Рубакин
Четенето е пътешествие без край.
Нина Георге
Четенето е най-доброто лекарство за дефицита ми на внимание и без никаква химия. ... Четенето е семето на живота. Четенето е блаженство.
Нора Ефрон
Не виждам защо една книга не трябва да бъде интелектуално здрава, забавна и забавна за четене. Историците, които пишат академична история, която е нечетлива, всъщност си губят времето.
Норман Дейвис
Любовта ми към писането произхожда от любовта ми към четенето. И двете ми помогнаха да избягам от скуката, да провеждате мисловни експерименти и да се справяте ежедневни новини. Мога да създам свят, който има повече смисъл от този.
Октавия Е. Бътлър
Като цяло, синко, четенето е единственото нещо, което наистина развива мозъка.
Андрей Константинов
Не всички дейности са равни в това отношение. Тези, които включват истинска концентрация - изучаване на музикален инструмент, игра на настолни игри, четене и танци - са свързани с по-нисък риск от деменция. Танците, които изискват научаване на нови движения, са предизвикателства както физически, така и психически и изискват голяма концентрация. По-малко интензивните дейности като боулинг, гледане на деца и голф не са свързани с намалена честота на болестта на Алцхаймер.
Норман Дойджи
Помислете всеки път, когато сте виждали някой да бъде обективиран, малтретиран, поробен. Виждаме го постоянно по телевизията, в списанията, в интернет. Ние сме вцепенени, така че не правим нищо. Натрупването на пасивност може да направи четенето за тази експлоатация неудобно. И понякога, когато пиша, си мисля за това така: "Хората изглежда обичат боклука, така че ето на какво мирише боклукът..."
Отеса Мошфег
Книгите са здравословна храна за мозъка ви и десерт за душата ви. Книгите са един от малкото доказани източници на умствени упражнения, познати на човека. Четенето е тренировка за ума ви. Ако тялото ви се нуждае от тридесет минути упражнения на ден, мислителят също има нужда.
Пат Уилямс
Прекарах години само в четене на ужаси и след това се опитвах да пиша ужаси - и дълбоко в себе си, писател на ужаси все още бих искал да бъда. Но едва когато започнах да пиша криминални неща, нещата започнаха да работят за мен.
Пол Клийв
Човек, който желае да изкачи известни планини, трябва да има търпението да следва криволичеща пътека. Човек, жаден да яде меча лапа, трябва да има търпението да я вари бавно. Човек, жаден да гледа лунната светлина, трябва да има търпението да изчака до полунощ. Мъж, жаден да види красива жена, трябва да има търпението да я остави да довърши тоалета си. Четенето изисква и търпение.
Пу Сунлин
Дори Коранът, който суфиите уважават като пряката реч на Бог, няма способността да хвърли светлина върху същността на Бог. Както твърди един суфийски майстор, защо да прекарвате време в четене на любовно писмо (с което той има предвид Корана) в присъствието на Любимия, който го е написал?
Реза Аслан
Може би смисълът на четенето на романи се криеше именно в балансирането на насладата от бягството от реалността със съзнанието за измислица, но аз така и не успявах да поддържам едновременно реалното и фантазното. Може би просто трябваше да си възрастен, за да осъществиш този изумително сложен акт на едновременно вярване и невярване.
Рийв Ларсън
Събуждам се в 10. Пия кафе и след това прекарвам половин час на компютъра, където чета вестници и прогресивни блогове. Трябва да се откъсна, или ще прекарам цял ден в четене.
Андрю Шон Гриър
Някои книги вдъхновяват човек за четене, а други - за писане; по егоистични причини винаги търся второто.
Андрю Шон Гриър
Искам децата да се наслаждават на четенето не само днес, но и до края на живота си.
Рон Кларк
Колкото повече четения има един роман, дори и противоречив, толкова по-добре. В журналистиката говориш за това, което знаеш; предоставили сте си записи, събрали сте информация, провели сте интервюта. В романа вие говорите за това, което не знаете, защото романът идва от несъзнаваното. Те са много различни отношения с думите и със света. В журналистиката говорите за дървета; в романа се опитвате да говорите за гората.
Роса Монтеро
Мисля, че четенето винаги е активно. Като писател можете да стигнете само толкова далеч; читателят ви среща наполовина, внасяйки собствения си опит във всичко, което сте написали. Имам предвид, че не само паметта на писателя филтрира опита, но и паметта на читателя.
Рут Райшил
Четенето ни уверява, че независимо колко сами може да се чувстваме, има много други – разпространени толкова широко, колкото и самата история - които са се чувствали по същия начин като нас, които са заемали стаите, в които се оказваме заключени в различни моменти от живота си.
Саймън ван Буй
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
12
Следваща