Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Четене" - страница 6
Трите неща, които помагат в писането най-много, са живот, писане и четене. В този ред.
Хишам Матар
Най-ранният ми спомен за книгите не е четенето, а да ми четат. Прекарвах часове в слушане, наблюдавах лицето на човека, който ми четеше на глас.
Хишам Матар
Е, аз съм много литературен човек. И модата ми винаги разказва някаква история. Никога не гледам модни списания. Намирам ги за изключително скучни. За мен четенето на модно списание е последното нещо, което трябва да направя. Имам книги, които трябва да прочета.
Вивиан Уестууд
При най-великите книги има малко читатели, понеже за четенето им е нужно усилие.
Виктор Пелевин
Животът е пълен с прекрасни страсти, които идват и си отиват с годините, но единственото, което никога няма да те подведе, е четенето.
Джудит Мартин
Като умишлено се отказвате от четенето и говоренето, ще започнете да компенсирате липсата на думи по най-ползотворния начин.
Дороти Бранд
Четенето на художествени произведения е неоценим извор за опознаване на живота и законите на неговата борба.
Карл Маркс
Колкото и да обичаме дадена книга, опитът с четенето й не е завършен, докато не можем да я дадем на някой, който ще я обича толкова, колкото и ние.
Ан Патчет
Четенето на художествена литература не само развива нашето въображение и креативност, но ни дава уменията да бъдем сами. Дава ни способността да изпитваме съпричастност към хората, които никога не сме срещали, живеейки живота, който не бихме могли да изпитаме сами, защото книгата ни поставя в кожата на персонажа.
Ан Патчет
Ако това, което искаме да направим, е да популяризираме четенето, писането и публикуването и да се уверим, че това е бизнес, който продължава да продължава - защото това е бизнес! Това не е просто изкуство - тогава трябва да поемем отговорност. Ставам някак луд и пенлив, когато се замисля за това. Това наистина има значение.
Ан Патчет
Много размишлявам за относителността на времето и пространството, и мен ме потриса мисълта, че всичко наоколо - аз, ти, сградите и даже човешкият мозък се състои от атоми. Елементарни частици и субатомни частици - е това, което истински ме увлича. Свободното си време аз посвещавам на четене на научни журнали и книги по физика.
Ан Хатауей
Четенето на художествена литература е важно. Това е жизненоважно средство да си представим живот, различен от нашия, което от своя страна ни прави по-съпричастни същества. Следвайки сложни сюжетни линии, нашият мозък се простира отвъд 140-те знака на мисленето със звук, а пребиваването в света на романа ни дава способността да бъдем тихи и сами, две умения, които изчезват по-бързо от полярните ледени шапки.
Ан Патчет
С четенето имах голям късмет. Имах майка, която ми четеше, не защото имаше време – тя беше заета жена – но намери 10 минути да дойде и да седне на леглото ми с книга.
Майкъл Морпурго
Някои хора стават толкова експертни в четенето между редовете, че не четат редовете.
Маргарет Милър
Ако всеки държавен глава и всеки правителствен служител прекарваха по час на ден в четене на поезия, щяхме да живеем в много по-хуманен и приличен свят.
Марк Странд
Четенето на велики автори, усилията на мисленето, изучаването на гениалните учени не е задължително да направи човек умен. Но риска е извънредно голям.
Мартин Паж
Мога да разбера как работи четенето и защо същите думи докосват някого, оставят някой студен и отново притесняват някой друг.
Мелания Мадзуко
Обичам да чета всякакви книги. Обикновено имам около десет книги, които излизат по всяко време - книги за миналото, настоящето, романи, нехудожествена литература, поезия, митология, религия и т.н. Четенето е любимото ми занимание.
Мери Поуп Озбърн
Що се отнася до ползите от четенето на исторически романи, има няколко! От една страна, вие научавате за живота в друга епоха. Второ, тези романи ни помагат да развием по-дълбоко разбиране на наследството на жените, които са били преди нас, и стъпките, направени от нашите предци.
Мери Поуп Озбърн
Както Агата Суонбърн веднъж каза: "Да те карат да чакаш е жалко, но да те карат да чакаш без нищо интересно за четене е трагедия с гръцки размери".
Мерироуз Ууд
Страхотните обрати на сюжета на живота ще се подредят, както сметнат за добре, независимо колко безпокойство и планиране прави човек предварително. Това не е причина за тревога. Точно обратното; това е утешително напомняне, че безпокойството няма никаква цел. По-лошото е, че отнема ценно време, което би могло да бъде по-добре прекарано в четене на романи, разходки в сенчест парк, среща с приятели за чай и бисквити и всякакви също толкова приятни занимания.
Мерироуз Ууд
За детето четенето на книга може да бъде толкова интензивно изживяване.
Мишел Пейвър
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
12
Следваща