Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Четене" - страница 5
Винаги, когато някой заяви, че е прочел моя книга, аз съм разочарован от грешката. Това е така, защото книгите ми не трябва да се четат в смисъла, който обикновено се нарича четене: единственият начин, по който ми се струва да подхождам към романите, които пиша, е да ги хвана по същия начин, по който човек се разболява.
Антонио Лобо Антунеш
При четене, най-добрият принцип - да се доверяваш на своя вкус, макар и наивен и незрял.
Уистън Хю Одън
Жените са по-добри в разчитането на езика на тялото навсякъде по света. В интерес на истината, той е свързан с женския хормон естроген. Жените са по-добри в разбирането на тона на гласа, четенето на лицето ви, позата и жеста ви.
Хелън Фишер
Нищо не е по-лошо от четенето на любовна сцена, написана от баща ти.
Алафеър Бърк
Четенето е най-добрата възвръщаемост на инвестицията. Трябва да изживеете целия си живот, за да познаете един живот. Но с четенето можете да познаете хиляди животи на хората почти без разходи. Какво страхотно завръщане!
Джеймс Алтъчър
Той обичаше да чете с тишината и златистия цвят на уискито като негови спътници. Харесваше храна, хора, разговори, но четенето беше неизчерпаемо удоволствие. Каквито бяха радостите от музиката за другите, думите на страница бяха за него.
Джеймс Солтър
Четете на нивото, на което искате да напишете. Четенето е храната, която подхранва вида на писането, което искате да правите.
Дженифър Игън
За хората, които са читатели, четенето е важно за тях.
Джеф Безос
Четенето е по-важно за мен от храненето.
Джон Пайпър
Четенето беше много важно; правилното упражняване и развитие на ума е първостепенно задължение.
Елизабет фон Арним
Понякога правя четения и хората не могат да спрат да се смеят, но чета за доста трагични неща. Мисля, че съветският хумор е отчаян хумор, доста типичен за много различни нации, за евреите, украинците и, разбира се, руснаците. Това е отчаяние - просто продължете да се смеете, докато не умрете.
Алина Бронски
Четенето не е просто бягство. Това е достъпът до по-добър начин на живот.
Карин Слотър
Опитът от четенето на книга винаги е уникален. Вярвам, че издавате версия на историята, когато четете книга, по начин, който е уникален и специален за всеки човек, който я чете.
Карлтън Кюс
Може би е достатъчно самото изучаване на историята в целия й нюанс и неяснота. Но няма държава, свободна от необходимостта да се търсят нови начини за четене на миналото като вдъхновяващ начин за мислене за всичко останало, включително настоящето.
Колм Тойбин
И съм почти сигурен, че това е смисълът на четенето на художествена литература – така че някой друг може да каже по начин, по който никога не бихте разпознали нещо, което веднага разпознавате.
Къртис Ситенфелд
Четенето и писането са свързани. Научих се да чета много рано, така че можех да чета комикси, които след това започнах да рисувам.
Маргарет Атууд
Удоволствието от писането е свързано с удоволствието от четенето.
Владимир Набоков
Четенето превърна мечтите в живот, а животът в мечти: цялата литературна вселена беше на една ръка разстояние.
Марио Варгас Льоса
Всяко четене е опит да разберете кой всъщност сте.
Милорад Павич
Какво е четенето, ако не постепенното разбиране на съзнанието на друг човек?
Орхан Памук
Бързото четене е полезно, ако ви е нужно да прочетете "Британската енциклопедия". Но с какво ще се заемете в останалата част от вечерта?
Робърт Орбън
Веднага щом свързваме четенето с тест, сме пропуснали същината.
Сет Годин
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
12
Следваща