Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Четене" - страница 4
Четенето дава на човек възможността за изход от реалността тъй като отваряйки книгата, аз се потапям в нея, без следа. Това е единствената причина, поради която в детството си аз не избягах от родният ми дом.
Дийн Кунц
Креват - добро място за четене, размишления и нищоправене.
Дорис Лесинг
Ако човек е роден да прави или да говори нещо оригинално, то от четенето на книги той няма да се изгуби.
Ернесто Сабато
Четенето е грехът на добродетелните жени.
Етиен Рей
Има много прости способи да разширите света на детето, Най-добрия от тях е да възпитаме в него любов към четенето.
Жаклин Кенеди Онасис
Четенето е частен акт, частен дори от човека, който е написал книгата. След като романът е там, авторът е извън въпроса. Читателят и книгата имат свои собствени взаимоотношения сега и трябва да бъдат оставени сами, за да решат нещата сами.
Ан Патчет
Може би отчасти трябва да обичаме книгите като родители, баби и дядовци и учители, за да предадем тази страст към историите на децата си. Не става въпрос за тестване и четене на схеми, а за любовни истории и предаване на тази страст на нашите деца.
Майкъл Морпурго
Децата трябва да бъдат мотивирани да искат да се научат да четат. Четенето не трябва да се преподава просто като училищно упражнение.
Майкъл Морпурго
Достъп до книги и насърчаване на навика за четене: тези две неща са първите и най-необходими стъпки в образованието и библиотекарите, учителите и родителите в цялата страна го знаят. Това е право на нашите деца и е и нашата най-добра надежда и тяхната най-добра надежда за бъдещето.
Майкъл Морпурго
Четенето на тези книги ме убеди, че законите на нравствеността са относителни, обусловени от географското положение и социалното устройство.
Донасиен Алфонс Франсоа дьо Сад
Едно от нещата, с които се сблъсках с времето и отново в кариерата си, е схващането, че ако една книга е лесна за четене, е някак лесно да се напише.
Матю Райли
В четенето една книга се превръща в книга и при всяко от милион различни четения една книга се превръща в една от милион различни книги...
Мохсин Хамид
Хората не са толкова добри, колкото би трябвало да сме в състояние да съпреживяваме чувствата и мислите на другите, били те хора или други животни на Земята. Така че може би част от нашето официално образование трябва да бъде обучение на съпричастност. Представете си колко различен би бил светът, ако всъщност това бяха "четене, писане, аритметика, съпричастност".
Нийл Деграс Тайсън
В тихите пространства, отворени от продължителното, неразсеяно четене на книга, хората създаваха свои собствени асоциации, правеха свои собствени изводи и аналогии, насърчаваха свои собствени идеи. Те мислеха дълбоко, докато четяха дълбоко.
Николас Кар
Носенето на очила за четене означаваше предаване на старостта без ни най-малко битка.
Андреа Камилери
Понякога губя цяла сутрин в очакване на журналисти и други хора, които ме търсят. Но винаги намирам време за четене, разговор с приятелите си и усещане какво се случва в този свят.
Оскар Нимайер
Понякога четенето е съпроводено с борба.
Пол Рикьор
Четенето беше като наркотик, дрога. Романите създаваха настроения, в които живях с дни.
Ричард Райт
Четенето на добри книги ви съсипва, защото се наслаждавате на лоши книги.
Ани Бароуз
Четенето по пътя ми през Шерлок Холмс ми даде любов през целия живот към престъпността и детективската фантастика.
Стенли Бинг
Чрез четене на литература можем да накараме духовете да ни говорят и да им отговорим.
Стивън Грийнблат
Да станеш прекалено покровителствен по отношение на конкретни четения на Библията винаги е в опасност от идолопоклонство.
Н. Т. Райт
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
12
Следваща