Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Четене" - страница 3
Четенето на поезия ми дава усещане за спокойствие, благополучие и любов към човечеството - същите неща, които по-гъвкавите жени получават от йога.
Джей Кортни Съливан
Романистът има два живота - живот на четене и писане и изживян живот. Той или тя изобщо не могат да бъдат разбрани, освен това.
Джейн Смайли
Преди да пристъпим към четене на книги, дайте да се опитаме да прочетем самите себе си.
Мевляна Джеляледдин Руми
Четенето на стари писма е приятно понеже на тях не е нужно да се отговаря.
Джордж Байрон
Трябва да сте бърз читател, защото има толкова много за четене.
Доктор Сюс
Четенето може да ви отведе на места, на които никога досега не сте били.
Доктор Сюс
Това, което войната направи, ми даде възможност за три години непрекъснато четене и в хода на четенето се убедих, че трябва да стана икономист.
Дъглас Норт
Във времена на бури и бури, на нерешителност и запустение една книга, която вече е позната и обичана, прави по-добро четене от нещо ново и неопитвано... нищо не е толкова затоплящо и дружелюбно.
Елизабет Гаудж
Никое четене не изисква такива строги стандарти, като четене на откъслечни, разпръснати мисли.
Йохан Готфрид Хердер
Афоризмите са макроси, понеже те се изпълняват в хода на четене.
Алън Перлис
Видяхме най-добрите умове на нашето поколение, унищожени от скука при поетични четения.
Лорънс Ферлингети
Чел съм книгите си от много светлини, запазвайки красотата им, остроумието или мъдростта си срещу тъмните дни, когато нямах нито книга, нито място за четене.
Луис Л'Амур
Препоръчвам изкуството на бавното четене.
Амос Оз
Някои казват, че животът е най-важното нещо, но аз предпочитам четенето.
Рут Рендъл
Можете да научите повече за човешката природа от четенето на Библията, отколкото от живота в Ню Йорк.
Уилям Лайън Фелпс
Учебникът може да се определи като книга, непригодна за четене.
Джордж Бърнард Шоу
Препрочитането, а не четенето, е това, което се брои.
Хорхе Луис Борхес
Животът е прекалено кратък за четене за лоши книги.
Джеймс Джойс
Ако плащате на дете долар, за да прочете книга, както някои училища са се опитали, вие не само създавате очакване, че четенето ви прави пари, вие също рискувате да лишите детето завинаги от стойността му. Пазарите не са невинни.
Майкъл Сандел
Има толкова много повече за една книга, отколкото само за четене.
Морис Сендак
Има само едно средство да станеш културен човек - четене.
Андре Мороа
Ако времето е ценно, никоя книга, която няма да се подобри при многократно четене, не заслужава да бъде прочетена изобщо.
Томас Карлайл
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
12
Следваща