Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Четене" - страница 2
Прекарвам най-щастливите си часове в четене на Ведантични книги. Те са за мен като светлината на утрото, като чистия въздух на планините - толкова прости, толкова верни, ако веднъж се разберат.
Макс Мюлер
За нея четенето е пряко свързано с удоволствие, а не с познания или загадки или конструкции или словесни лабиринти...
Роберто Боланьо
Четенето е удоволствие и щастие да бъдеш жив или тъжен, за да бъдеш жив и най-вече знанието и въпросите.
Роберто Боланьо
Оскърблението е много по-интересно за четене, от поздравлението!
Тейлър Момсен
Всъщност обичам да съм сама. Прекарвам повечето вечери в четене и дълги вани.
Шонда Раймс
Пиенето на вино и носенето на панталони не бяха нищо в сравнение с четенето на историята на идеите.
Аян Хирси Али
Няма нищо по-висше, от четенето. Книгите са главният източник на удоволствие и вдъхновение, по-важни, от театъра, киното или изобразителното изкуство.
Джон Малкович
В болезнени моменти, когато композицията е невъзможна и четенето не е достатъчно, граматиките и речниците са отлични за разсейване.
Елизабет Браунинг
Книги не заслужаващи бавно четене, не заслужават въобще това, да ги четете.
Емил Фаге
За мен четенето на модно списание е последното нещо, което трябва да направя. Имам книги, които трябва да прочета.
Вивиан Уестууд
Не може хората да растат в благодат, ако не се отдадат на четене. Хората, които четат, винаги ще бъдат знаещи хора.
Джон Уесли
Четенето беше първият ми усамотен порок (и доведе до всички останали). Четох, докато ядох, четох в тоалетната, четох във ваната. Когато трябваше да спя, четях.
Джърмейн Гриър
Хората са като алманаси, Бони - никога не можеш да намериш информацията, която търсиш, но небрежното четене си заслужава труда.
Зелда Фицджералд
Вярвам, че четенето и писането са най-полезните форми на медитация, открити някога. Като четем произведенията на най-интересните умове в историята, ние медитираме с нашия ум и с техния. За мен това е чудо.
Кърт Вонегът
Вярвам, че четенето може да ви помогне да разберете какво пишете и да видите какво правят другите. Но понякога желанието за повече информация може да действа като забавител.
Мануел Пуиг
Четенето е по-скоро процес на левия мозък, а слушането на музика е функция на десният мозък.
Мейнард Джеймс Кийнан
Четенето отнема усамотение и се фокусира.
Огастин Бъроуз
Всичко, което знам със сигурност, е, че четенето е от най-голямо значение за мен; ако не можех да чета, да преглеждам старите любими и да експериментирам с нови за мен имена, щях да умра от глад - вероятно твърде гладен, за да продължа да пиша сам.
Пенелъпи Лайвли
Изтриването на 200 спама на ден е трудно. И постоянно проверявах имейла си, вместо да се занимавам с истинската си работа, която е четене и писане. Имейлът се превръщаше в разсейване, по-скоро в бреме, отколкото в освобождаване.
Том Ходжкинсън
Един от най-мощните начини за одухотворяване на дома е създаването на свещено пространство, олтар или стая, използвана само за медитация, молитва или духовно четене. ... Вашето свещено място ще се превърне в зона на високи духовни вибрации, които ще засегнат цялата къща, като по този начин ще привличат благочестиви личности. Наличието на свещено място също ще ви напомня, че домът ви принадлежи на Бог и че вие сте просто неговият пазач.
Бхакти Тиртха Свами
Аз съм старомодна и мисля, че четенето на книги е най-славното забавление, което човечеството все още е създало.
Вислава Шимборска
Четенето влиза в съзнанието на друго човешко същество.
Гари Щейнгарт
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
12
Следваща