Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Четене" - страница 10
Мисля, че е толкова важно за младите читатели да намерят книга или поредица, която да разпали страстта им към четенето, особено момчетата, чийто интерес към четенето отслабва, когато пораснат.
Дженифър Нилсен
Израснах с четене на научна фантастика.
Джеф Безос
Да се науча да чета отново беше най-трудното нещо, което трябваше да направя. Не знам дали тези клетки в мозъка ми са умрели или какво, но не си спомнях, че четенето е нещо, което някога съм правил, и мислех, че концепцията е нелепа.
Джил Болти Тейлър
- Ах, верен спътник на вдовици и стари девици -, каза той и насочи очи към книгата. - Няма нищо по-хубаво от доброто четене вечер, когато не знаете как да прекарате.
Джоана Линдзи
Дайте на човек любов към четенето и средства да го удовлетворява, и едва ли няма да ви се отдаде да направите щастлив човек, освен ако му попаднат в ръцете най-малко полезните книги.
Джон Хершел
За мен процесът на писане е просто четене на това, което съм написал и - като прокарване на ръка през една от онези модни стъклени котлони, за да откриете къде е топлината - търсене къде е енергията в прозата, след което влизане в посоката на това. Това е упражнение да бъдеш отворен за всичко, което има.
Джордж Сондърс
Имаме силно отвращение към четенето и следването на указанията, предпочитайки вместо това да следваме собствените си интуиции за това как едно нещо може или трябва да работи.
Джоузеф Халинан
Вярвам, че четенето на чужд език е най-интимният начин за четене.
Джумпа Лахири
Четенето, писането, математиката, астрономията, химията, медицината, физиката и други бяха едновременно дълбоки окултни тайни. Днес много от тези неща се преподават на децата преди да започнат училище. Окултизмът на миналото става наука на бъдещето.
Доналд Майкъл Крейг
Докато четете, позволете на вашето четене да се групира около вашите интереси.
Дъглас Уилсън
Ние не сме такива глупаци, че да плащаме за четене на по-низши книги, когато можем да четем превъзходни книги за нищо.
Едуард Булвер-Литън
Научих се да пиша телевизионни сценарии по същия начин, по който се научих да правя почти всичко останало през целия си живот, което е чрез четене.
Ейми Блум
Хм, да. Предполагам, че лежането и четене на книги по цял ден не помага много за физическата издръжливост.
Ейми Плъм
Днес всичко, което правя от сутрешната медитация - закуска, разходка, писане, четене и дори отдих - се ръководи само от една цел: как да дам най-добрия сметка за живота си, който мога да служа на всички.
Екнатх Еасваран
Ние правим грешката да четем твърде много, несъобразно на това, колко размишляваме за него... Така четенето на книги, строго погледнато, е в крайната степен на умствена леност.
Елизабет Браунинг
Аз съм много нервен читател, тъй като съм толкова дисциплинирана относно четенето си, колкото и за писането си.
Елин Хилдебранд
Считам четенето за част от моята работа.
Елин Хилдебранд
Имах Киндъл за кратко, но го пуснах в океана и това беше краят на електронното четене за мен.
Елин Хилдебранд
Като студентка, а по-късно и като писателка, ми беше трудно да поддържам чистата, почти еротична любов към четенето, която имах като дете - знаете, където се качвате в леглото и четете с часове и часове, както и самата книга е този зареден магически обект. По-късно, когато писането стане ваша работа, това е свързано с егото и всякакви притеснения и не винаги е лесно да се стигне до това състояние на чисто бягство.
Елиф Батуман
От ранна възраст любимото ми нещо за четене бяха романи. Години наред, когато пишех само научна литература, все още четях почти изключително романи. Странно е да произвеждаш нещо, което не консумираш. Чувства се наистина отчуждаващо.
Елиф Батуман
Нямаше причина по-големите сестри да не ходят на балове, театри и през цялото време да не се смеят на по-малката си сестра. В края на краищата тя не ходи никъде с тях и прекарва свободното си време в четене на интересни и полезни книги.
Жан-Мари Льопренс дьо Бомон
Бих казал, че най-чистото преживяване за филма е да не сте прочели книгата, защото мисля, че когато прочетете книгата, просто отметнете кутиите. Мисля, че след като видите филма, четенето на книгата е страхотно нещо. Винаги казвам, че филмът не е предназначен да замести книгата. Това е нелепо. Аз съм голям фен на книгата.
Зак Снайдър
Предишна
1
...
9
10
(Текуща)
11
12
Следваща