Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Гений" - страница 7
Множеството хора, които стоят между велик мислител и обикновения човек, не са автоматични предаватели. Те работят върху идеите; може би затова един гений обикновено мрази своите ученици.
Уолтър Липман
По-лесно се живее с гений, отколкото с идиот.
Федерико Фелини
Не ми трябват лекарства, за да съм гений, не приемай гений, за да бъда човек, но имам нужда от усмивката ти, за да бъда щастлив.
Чарли Чаплин
Той не е гений - той просто е политически космонавт, който никога не се е спускал на земята.
Шарл дьо Гол
Няма такова нещо като гений, някои деца са просто по-малко повредени от други.
Бъкминстър Фулър
Всеки се ражда гений.
Бъкминстър Фулър
Почти нищо велико в света не е създадено без участието на гений.
Волтер
Заедно можем да намерим по-добри решения на всеки проблем или болка, отколкото можем сами. Красотата на съвременната епоха е, че сте в състояние да намерите отговори, а понякога геният е в комбинацията от идеи и енергия, която не пребивава само в един човек.
Дезмънд Туту
Няма без явно усилено трудолюбие нито таланти, нито гении.
Дмитрий Менделеев
Геният запазва през всичките си дни яркостта и интензивността на интереса, който едно чувствително дете изпитва в своя разширяващ се свят.
Дороти Бранд
Актьора преди всички е длъжен да бъде културен и да разбира, умее да се достига до гениите в литературата.
Константин Станиславски
Геният ограбва своето потомство.
Константин Циолковски
Дори сред гениите да има много психично болни, това все още не е повод прихиатричната болница да се превръща в академия на науките.
Валентин Домил
Назначили ли са те за гений - няма и да се откажеш, я.
Владимир Хочински
Гениите следва да се догонват, без да се преследват.
Владимир Хочински
Майката е гений на детето.
Георг Хегел
Запознавала съм се с много важни личности, запознавала съм се с няколко велики личности но познавам само три пръвокласни гения и при всеки от тях от пръв поглед нещо в мен иззвъня. В нито един от тези три случая не съм се заблудила. Така започна новият ми пълноценен живот.
Гъртруд Стайн
За бога, не пишете чак такава глупост, че иначе ще си въобразя, че съм и гений!
Карол Ижиковски
Геният на човека е винаги и негова съдба.
Стефан Цвайг
Само геният има за новата мисъл и нова дума.
Хайнрих Хайне
Науката е резултат от дълбок социален процес. Общоприетото изображение – че науката произлиза от самотен изолиран гений, който винаги работи сам, не дължи нищо на никого е просто погрешно.
Майкъл С. Газанига
Истината е майка кърмилница на гения.
Маргарет Фулър
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
12