Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Гений" - страница 6
Геният е изключително често срещано човешко качество, вероятно естествено за повечето от нас.
Джон Гатоу
Помните ли, когато тези компактдискове от AOL идваха по пощата почти всеки ден? Компанията се смяташе за вездесъща, непобедима. Бившият изпълнителен директор на AOL Стив Кейс беше не по-малко гений от Марк Зукърбърг.
Дъглас Рушкоф
Стигмата на странността е цената, която късогледият свят винаги изисква от гения.
Еми Лоуел
Когато пиете кафе, ставате много съсредоточени и всъщност ключът към творческия гений е да се разфокусирате.
Ерик Уайнър
Това изкуство, родено от гений и добър вкус, може да стане красиво и разнообразно до безкрайна степен.
Жан-Жорж Новер
Всеки, който не счита себе си за гений, дори не е и талант.
Жул дьо Гонкур
Великите гении намират признание само след смъртта, понякога в други култури.
Лев Карсавин
Като всички съм привърженик на демократичния принцип, че един идиот е толкова добър, колкото един гений, но чертая чертата, когато някой направи следващата стъпка и заключи, че двама идиоти са по-добри от един гений.
Лео Силард
Най-напредналото, креативно и оригинално мислене винаги е продукт на исторически контекст и влиянието на предишни гении, наставници и сътрудници върху ума на създателя.
Майкъл Гелб
Необятната сфера на науката си я представям като широко поле, едни части на което са много тъмни, а други осветени. Нашият труд има за цел да разшири границите на осветените места или да увеличи източниците на светлина в това поле. Едното е характерно за творческия гений, а другото за проницателния ум, водещ до подобрения.
Дени Дидро
В Русия няма средни таланти и обикновени майстори, а единствено самотни гении и милиони за нищо негодни хора. Гениите нищо не могат да направят, защото нямат помощници, а милионите нищо не бива да правят, защото нямат майстори. Първите са безполезни, защото са твърде малко; вторите са безпомощни, защото са твърде много.
Василий Ключевски
Има множество млади и умни писатели. Но има твърде много гений и недостатъчно талант.
Джон Пристли
Няма гений без щипка лудост.
Бен Джонсън
Аз съм свободен. Не се нуждая да копирам Петрарка или Бокачо. Собственият ми гений е достатъчен. Нека останалите се тревожат за стила си, като престават да бъдат себе си. Без господар, без идол, без водач, аз работя всеки ден за своята прехрана, комфорт и слава.
Пиетро Аретино
Никога не съм се смятала за гений. Не знам какво е гений. Мисля, че много по-добър израз е ретривър, прекрасен силен голдън ретривър, който връща неща от миналото или извлича неща от общата ни кръвна памет.
Марта Греъм
Шестото чувство е дар, чието присъствие или отсъствие тегли чертата между гений и обикновен човек.
Наполеон Хил
Геният е като душа на душата; това е съотношението между душа и дух. Субстрат или схемата на гения уместно може да се назове идол; идолът е подобие на човек.
Новалис
Вие имате властта. Но трябва да укротите властта, трябва да я овладеете отвътре. Само тогава можеш да станеш гений.
Пърл Бък
Във всяка епоха, в която са произведени книги, управляващата класа, уважаваната, се противопоставяше на произведенията на истинският гений.
Робърт Ингерсол
Трагедията е, че обществото (вашето училище, вашият шеф, вашето правителство, вашето семейство) продължава да избутва гениалната част. Проблемът е, че нашата култура се е ангажирала с фаустовска сделка, в която търгуваме нашия гений и артистичност за привидна стабилност.
Сет Годин
Артистите са хора с гений за намиране на нов отговор, нова връзка или нов начин за извършване на нещата. Това ще бъдете вие.
Сет Годин
Геният вижда първо динамичната цел, след това намира причини.
Уолтър Липман
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
12
Следваща