Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Гений" - страница 5
Сблъскайте се със зърното на гения на една нация и вижте докъде стигате със своите закони.
Уолтър Липман
Изглежда, че бог обича страдалците. Някога да сте видели щастлив гений? Не, всеки има весел живот, като трева на вятъра. Щастието е понятие за посредствените във всички отношения граждани, и тук няма никаква справедливост.
Фаина Раневска
Трябва да инвестирате в света, трябва да прочетете, да посетите художествени галерии, да откриете имената на растенията. Трябва да започнете да обичате света и да знаете за целия гений на човешката раса. Ние сме невероятни хора.
Вивиан Уестууд
Вече няма йерархия на ценностите. Истинският напредък се дължи главно на човешкия гений, а това е рядко и обикновено произтича от истински елит, от йерархия.
Вивиан Уестууд
Неразпознат гений - тази история е толкова стара, колкото света. Винаги ли ви се струвало, че има по-лоша трагедия - прекалено признат гений? ..
Айн Ранд
Геният е човек, който се ражда в провинцията, за да умре в Париж.
Ги дьо Мопасан
Нямам тайна, а упорита работа. Това е тайна, която мнозина никога не научават и не успяват, защото не я научават. Трудът е геният, който променя света от грозота към красота, а голямото проклятие - до голяма благословия.
Джоузеф Търнър
Гений: способността да се направи нещо правилно от първия път.
Елберт Хъбард
Гений - това е висша способност да концентираш вниманието върху изучаван предмет.
Иван Павлов
Най-после ме признаха за непризнат гений!
Аркадий Давидович
Здравият разум е силно надценена добродетел. Аз самият предпочитам искрата на гения.
Маргарет Милър
Не забравяйте, че дори човек, надарен с печата на гений, няма да даде нищо не само страхотно, но и средно, ако адски не се потруди.
Пьотр Чайковски
Вниманието е материалът, от който е направена паметта, а паметта е акумулаторът на човешкия гений.
Робърт Лоуъл
Понякога се появяват чудодейни филми, създадени от хора, за които никога не сте чували, с участието на неизвестни лица, заслепяващи ви с творчески гений.
Роджър Ебърт
На всички е ясно, че гениите трябва да имат познанства. Но кой ще повярва, че познатият му е гений?!
Сергей Довлатов
Всеки е гений да бъде себе си.
Телониъс Монк
Без страст няма гений.
Теодор Момзен
Стив беше гений и мечтател. Аз никога не съм искал да го заменя. Той е незаменим. Аз съм това, което съм. Съсредоточен съм над това, да бъда отличен CEO (главен изпълнителен директор) на Apple.
Тим Кук
Знакът на гения е непрестанна дейност на ума. Геният е духовна алчност.
В. С. Притчет
Геният е някой, който привидно просто посяга от нищото.
Вилаянур Рамачандран
Както и да е, лудост и гений. Те са обезпокоените приятели на човешкото състояние. Бони и Клайд, Телма и Луиз, содата за хляб и оцетът. Лудостта просто върви покрай брилянта като някаква зловеща, настойчива сянка.
Деб Калети
Гениите притежават една привилегия - за тях живота никога не става рутина, както той е за всички нас.
Джеймс Ръсел Лоуел
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
12
Следваща